Skip to main content
  • 27.04.2009.

Trench Town Festival u Subotici

Osim nadaleko poznatate priče o Exit ekipi i nultom festivalu, "Trenchtown je nastao u petoktobarskoj Srbiji sa željom da se mladima i Subotici pruži nešto novo, moderno i autentično". Na početku nastanjen na Palićkom jezeru, a kasnije prebačen na Etno kamp, napušten salaš u dubini šume, Trench Town već osam godina predstavlja mjesto odlične, beskompromisne zabave.

Piše: 

Do sada su na binama nastupali: Mad profesor, Rootsman, Marko Carola, Reni Pilgrem, Terry Francis, Valetino Kanzyani  i uz velika svetska imena čitava plejada domaćih bendova i DJ-eva (Let3, Disciplin A Kitchme, Wikluh Sky, Darkwood dub, Eyesburn, Orthodox Celts, Flip, Dee Face, Rahmanee i mnogi drugi). Bitno je istaknuti da se na line up-u uvijek nalaze mlade nade subotičke scene, koja je svojevremeno bila vodeća progressive zajednica u Srbiji. Na taj način, osim popularizacije općine Subotica kao turističko-manifestacijske destinacije, ulaže se i u afirmaciju lokalne urbane subkulture.

Ove godine nas ponovo očekuje sjajan line up, dosta headliner-a, veliki broj regionalnih zvijezda i nimalo komercijalnog prizvuka. Između ostalih: Darko Rundek, Laibah, Edo Majka, Kanda, Kodža i Nebojša, S.A.R.S, zatim na terasi: Max Demand, Vladimir Aćić, Arszenik, Zero, sjajni Jan Nemeček, ArhiteK i slobodno rečeno njihov host Nikola Majdanović, a na reggae bini: King Original, Zagastic, Conquering Lion, Irie Revolution.

{seyretpic id=278 align=center}

Cjelokupan prateći program festivala je zaista dignut na viši nivo, projekcije filmova sa Vinkovačkog festivala dokumentarnog filma. Radionice su također prisutne, a teme variraju od ekologije, preko modernih medija do zrakoplovstva.

Kada govorimo o organizaciji, presudni momenti su bili preseljenje na Etno Kamp i ulazak FOKUS fondacije u samu produkciju događaja. Festival jeste prestao biti razuzdan, ali hippi duh je ostao neuništiv. Od ove godine, jedan veliki sponzor, mobilna telefonija, koju zbog dražesno najskupljih cijena telekomunikacija u Evropi nećemo spomenuti uočava potencijal Trench Town festivala, te se iskreno nadamo da uvijek avangardni i slobodni Trench neće završiti kao Exit sa nekim Snoop Dog-om na glavnom stage-u.

Piše: Andrijana Tomka www.alternacija.org

Za kraj Vas iskreno pozivam da posetite fest. Osim nevjerovatno pristupačnih cijena i dobre muzike, postoji nebrojivo razloga zbog kojih se vrijedi "cimati" do Subotice. Pasulj i kupus na smjenu četiri dana, složno dobacivanje frizbijem rejvera i rastamana, ona rakija koja kruži danima, gubljenje po šumi, noćno smrzavanje u šatorima što iziskuje intimnija druženja i dnevno blejanje na suncu sa Slovencima, Vranjancima, homoseksualcima, Vojvođanima, crnima, plavima, Mađarima, visokima, Hrvatima, mršavima… kako kome volja :)!

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.