Skip to main content
  • 11.12.2019.

Trilogija užitaka u riječkim Tunelima – izložba, In Memoriam Party i Cutering

Svjetlost na kraju Tunela je zapravo – muzika!

Piše: 


A u Tunelu ispod pruge i ispod grada ovog vikenda priprema se tri dana umjetnosti i plesa na vrlo zanimljivim programima, pa pogledajte kompletan raspored.

ČETVRTAK, 12.12.

Sike aka Grota je novopridošli mladi umjetnik koji vam pruža priliku da u svom domu imate komadić Kvarnera. U svoje slobodno vrijeme izgubi se u izdrađivanju suvenira te mu je svaki proizvod unikatan. Pošto voli duge šetnje radi sa materijalima koji su skupljeni na plaži, šumi ili u dubinama kvarnerskog zaljeva.

Za glazbenu selekciju će se pobrinuti Brx, Roland, Samo Tako, M8 te im se pridružuje Sike sa svojom kolekcijom. Dečki ovom prilikom vade ploče koje nemate priliku čuti u kasnim noćnim satima. Što sve kriju u svojim torbama saznat ćete u četvrtak. Izložba počinje u 19h, a glazbeni program od 20h.

FB Event: Izložba Grota + Vinyl session w/ Brx, Roland, Samo Tako, M8

PETAK, 13.12.

Novije generacije ga vjerojatno ne poznaju, ali ga se zato starije i te kako sjećaju. Bio je, ne jedan od prvih, nego baš prvi koji je doveo elektroničku glazbu, tada zvanu RAVE u riječke klubove. Međutim prije toga, da počnem od početka…

Sam je otišao na prvi hrvatski techno party koji se, gle čuda zvao Under City Rave i održao se u jednom tunelu ispod Zagreba, 1993. godine. Kad se vratio više nije bio isti Igor, te je sve nas najbliže prijatelje pograbio i odveo na slijedeći rave party. I tako je nas možda dvadesetak riječana hodočastilo po rave partijima slijedećih par godina. Naravno i ja nakon svojeg prvog Rave partija nisam ostao isti, izletio sam iz rocka i uletio u techno. Iako sam naprije bio plesač/slušač nije mi dugo trebalo, zalet u Minhen po prve ploče, I tako sam skupljao vinile i mixao prve promo kazete koje je prvi preslušavao baš Igor, nikada neću zaboraviti njegovu dobro namjernu kritiku, mali imaš dobre stvari ali neznaš mixati. Radio sam na tehnici, kupovao vinile, mixao mixeve i davao kazete na preslušavanje….

Igor je bio taj koji je organizirao prve riječke rave partije po Rijeci i Istri.

Žarko sam želio nastupati, puštati ljudima glazbu koju obožavam, ali to je bilo teško jer tehniku nisam imao, daleko od toga,pa me nitko i nije zvao, mučio sam se sa svakim mixom, svaki drugi prelaz iz stvari u stvar je bila konjica, borba na život ili auuu fuck 🙂 Igor je  znao, da zove neiskusnog, tehnički slabog DJ-a ,ali ipak uz sve te moje tehničke slabosti  vidio u meni nešto što drugi nisu i zato mi je pružio priliku da nastupam u Quorum Colorsu jedan četvrtak 15.12.1994.

"Fresh Power In The Gulf" moj prvi party. Sjećam se toga kao danas, bila je cijela Rave ekipa,tridesetak riječana i desetak labinjana i jedna zagrebčanka. Party je bio ispao SUPER, bio sam otkriće, nakon nastupa su mi ljudi govorili  "Ej neznaš mixati ali bome slažeš jebene stvari"

I evo nas nakon 25 godina, krug se zatvorio, prošla je godina dana. Ove godine smo na dvije prekrasne lokacije: klub Tunel i u Tunelima ispod Rijeke, party na sjećanje i u čast, pankera, rejvera i pjesnika Igora Večerine.

Napisao: Tomislav Nakić Alfirević – Tom Jay

Na partiju "Ispod Grada Nebo" Undercity Sky nastupaju:

VIRGIN HELENA
ANTONOVA
BEBETTO
DINO JUKIĆ
TOM JAY
RnD

Bit će tu starih vinila i novih mp3ca, rave-a, tehna. acida, housea, progressive housea, deep housea, uglavno sve što vole mladi i stari, i upravo ti mladi i stari su pozvani da svi zajedno otplešemo nebeski ples u Tunelu i tunelima ispod grada. RAVE ON

Otvaranje vrata: Tunel 22-04h / Tuneli ispod grada 00-07h
Tunelarina: 30/40kn (ista vrijedi za sve lokacije)
Lokacije: Tuneli ispod Rijeke i klub Tunel

FB Event: Ispod Grada nebo – In Memoriam Igor Večerina

SUBOTA, 14.12.

Na ovu žurku u goste dolazi Borut Cvajner i njegova torba ploča jedan su od najzanimljivijih tandema na našoj skromnoj DJ sceni. On kao tehnički fenomenalno potkovan DJ i njegova kolekcija ploča kao neiscrpan izvor glazbe neograničene žanrovima čine zanimljivu kombinaciju koja rijetko koga ostavi ravnodušnim. Kao jedan od začetnika sad već poznate Vakum Records etikete obišao je glavne europske plesne destinacije.

FB Event: Cutering w/ Borut Cvajner

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.