Skip to main content
  • 2.02.2007.

V.A. Black Clouds – Ultiva Records

Nešto malo, pred kraj 2006., nakon učestalog višegodisnjeg rada na produkciji elektronske glazbe, tim mladih i stilski mješovitih ljudi, dolazi na ideju da globalizira ekspanziju noćnog karaktera trance glazbe u kako svojoj zemlji (Srbija) tako i na Balkanu i to uz podršku i pomoć inozemnih umjetnika koji već, tako reći, dominiraju trance scenom u svijetu. 

Piše: 

Područje koje obuhvaća odaziv svih tih umjetnika elektronskog odabira spojeno je u jednu cjelinu koju predstavlja net label pod imenom "Ultiva records ". Osnivač i prvi čovjek labela je Nino Zlatić, jedan od artista dark projekta "Canibal HolocausT" koji je tek u fazi afirmacije i kreiranja spomenutog noćnog zvuka.

Uz nesebičnu pomoć i podršku tima koji je radio na podizanju labela u kojem su ulogu našli i nekolicina artista i PR-ova sa labela: Psyborg, Karakondzula, Electronic Bug, Misha, DaMzaH itd… kao i suradnja sa glazbenom asocijacijom "Sound Mute" , Ultiva records izbacuje tjekom veljače svoje prvo izdanje u vidu kompilacije pod nazivom "VA Black Clouds" na kojem će se naći 11 pjesama, imena poput: Psychoz, Gorump Peyya, Darkohm, Karakondzhula, Kali project, Opsy vs Cortex Gotec, Dejan a.k.a JellyHeadz, Jasus Raves, Canibal HolocausT, Tetedset, kao i Dark Elf-ov remix Apena treka. Trekovi su uglavnom dark motiva i psihodeličnog karaktera. Jedan od trekova je downtempo.

Što se tice daljeg rada labela u pripremi je i drugi VA koji će sadržati takodjer nekolicinu jako zvučnih imena i artista. Inače sama ideja labela je da pomogne afirmaciji neafirmiranih uz afirmirane projekte i artiste. Ukoliko imate projekt, noćnog stila, nemora biti dark striktno, pošaljite svoje radove ili se informirajte na [email protected] i samim time postanite dio tima koji radi za razvitak trance scene!

Lara
www.soundmute.org
www.ultiva-records.com
www.myspace.com/lara_pr_of_soundmute

umek desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.