Skip to main content
  • 4.10.2020.

Velika kriza trese svjetsku scenu. ID&T dijeli ogroman broj otkaza!

Nizozemski promotor elektroničke glazbe ID&T obavijestio je svoje zaposlenike o drastičnoj reorganizaciji unutar tvrtke što će donijeti veliki broj otkaza

Piše: 


Ova tvrtka poznata je po organizaciji festivala kao što su Mysteryland, Defqon.1 Weekend Festival, Amsterdam Open Air, Welcome to the Future. Kako im je posao potpuno stao zbog koronavirusa nemaju drukčije rješenje.


Foto: Tim Buiting

ID&T je potekao iz skupine bliskih prijatelja s istom strašću; zbližavanje ljudi. Ova je kultura još uvijek temelj tvrtke gotovo 30 godina kasnije ”, kaže Ritty van Straalen, izvršni direktor ID&T-a.

Stoga su ovo vrlo teška i emocionalna vremena za ID&T i naravno za sve naše zaposlenike. Učinak ove krize na našu industriju je bez presedana. Unatoč činjenici da se također služimo vladinim propisima i postigli smo nagodbu s tri od naša četiri osiguravatelja u sporu oko primjenjivosti osiguranja početkom ove godine."

"Gubici poprimaju ogromne razmjere i ne postoji jasan pogled na to što će se sljedeće dogoditi"

U kolovozu je otkriveno da je promotor trebao dobiti isplatu predujma osiguranja u iznosu od 1,3 milijuna eura kako bi nadoknadio izgubljeni dohodak zbog korona krize. Promotor je tvrdio da je kao posljedica otkazivanja niza događaja svojih podružnica pretrpio štetu.

ID&T je bio prisiljen otkazati ovogodišnja izdanja festivala, uključujući Awakenings i najdugovječniji festival elektroničke plesne glazbe Mysteryland, zbog pandemije. U jednom trenutku tijekom pandemije, promotor se okrenuo organiziranju socijalno distanciranih praznika za kampiranje poput Tijdloosa, koji se održavao od 10. srpnja do 17. kolovoza u kampu Emerstrand u nizozemskoj provinciji Drenthe.

pvd desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.