Skip to main content
  • 11.07.2024.

Vlasnici Papaye najavili su otvaranje novog noćnog kluba Lift u Zagrebu ove jeseni

Lift će s radom započeti u listopadu ove godine na adresi Savska cesta 28, a koncept kluba se temelji pretežno na elektroničkoj glazbi.

Piše: 

Naslovna foto

Dino Ninković

Vlasnici Papaya grupe poručuju:Želimo obogatiti clubbing scenu grada te kreirati platformu za razvoj domaćih DJ-eva, kolektiva i promotora“. Iz kluba ističu kako će, osim razvoja vlastitog rezidencijalnog programa, prostor Lifta biti na raspolaganju i drugim dionicima domaće scene.

Foto Dino Ninković

Subota je rezervirana za naš klupski program Levels koji će biti nešto komercijalniji s naglaskom na house glazbu koja je poznatija široj publici. Petak smo odlučili prepustiti DJ-evima i kolektivima koji promiču ostale podžanrove elektroničke glazbe. Trenutno smo u fazi slaganja programa za nadolazeću klupsku sezonu i već imamo sklopljene dogovore s nekoliko organizatora“, istaknuo je voditelj programa Tin Trucek dodavši da su otvoreni za suradnje s domaćim DJ-evima, kolektivima i ostalim organizatorima klupskih događanja.

Foto Dino Ninković

Papaya grupa stoji iza tri kluba na Zrću: Aquariusa, Nomada te istoimene Papaye. Nakon dvadeset godina bogate karijere u clubbingu, postavili su Hrvatsku na globalnu mapu elektroničke glazbe i festivalskog turizma. Klub Papaya godinama je rangiran među Top 10 najboljih klubova na svijetu prema prestižnoj Top 100 ljestvici DJ Maga, postao je domaćin brojnim poznatim festivalima poput Hideouta i Sonusa te su na pozornici kluba tijekom godina nastupale najtraženije svjetske zvijezde, uključivši Calvina Harrisa, Tiesta, Paula Kalkbrennera, Svena Vatha, Jamie Jonesa, Snoop Doga, Wiz Khalifu i brojne druge.

Osim klubova na Zrću, tijekom proteklih godina razvijali su zagrebačku scenu klubovima diljem grada, poput kultnog Gjure, Papaye na Šalati te jarunske Piranhe koja je prethodila klubu Mansion.

Foto Dino Ninković

Prepoznali smo da u Zagrebu nedostaje pravih klupskih prostora koji promoviraju i njeguju elektroničku glazbu te promotori svoje programe često rade u neadekvatnim uvjetima. Otvaranjem Lifta želimo obogatiti clubbing scenu grada te kreirati platformu za razvoj domaćih DJ-eva, kolektiva i promotora“, ističu vlasnici kluba.

Menadžment kluba Lift poziva sve zainteresirane dionike domaće scene elektroničke glazbe koji organiziraju klupska događanja da se jave na mail adresu [email protected]. Više informacija o klubu bit će dostupno na društvenim mrežama.

Foto Dino Ninković
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.