Skip to main content
  • 11.02.2008.

Yellow klub iz Tokya zatvara vrata nakon 16 godina

Najpoznatiji klub iz japanskog Tokya – Spacelab Yellow zatvorit će svoja vrata nakon 16 godina rada. Razlog tome je što jedna od zgrada u kojoj se nalazi dio kluba je prodana a novi vlasnici planiraju je rekonstruirati. Ova objava naštetila je mnogo ljubiteljima elektroničkog zvuka u Tokyu jer je Yellow redovito bio pun s oko 800 posjetitelja a u goste su uvijek imali slavna imena sa scene poput Carl Craiga, Laurent Garniera ili Kerri Chandlera. 

Piše: 

Klub ima odličan razglas, interijer mu je napravljen da sliči Paradise Garageu, a uvijek su imali sjajne DJ goste. „Još uvijek sam šokiran zatvaranjem. Trebat će vremena da to prebrodimo“, izjavio je jedan od promotera koji je vodio klubsku večer Real Grooves i ugostio imena poput Steve Buga, Mathew Jonsona, Johna Tejade i drugih. „Gubimo nevjerojatnu vrijednost na sceni i klub koji je držao dobar dio scene u Tokyu“, dodao je na kraju.

Isti promotor planira svoju klubsku večer prebaciti u klub Unit koji se nalazi u gradu Daikanyama, ali ako u budućnosti management Yellowa pronađe novu lokaciju za klub on će se vratiti. No, kakvo je trenutačno stanje na tržištu nekretnina u Tokyu to ostaje otvoreno pitanje.
U međuvremenu Yellow planira raditi do sredine lipnja a „Closing Party-i“ održat će se u 20. i 21. lipnja. Detalji s eventualnim DJ gostima još nisu poznati.

umek desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.