Skip to main content
  • 23.09.2008.

Začetnik elektronske glazbe, Jean-Michel Jarre u Ljubljani i Beogradu

U Ljubljani će se 7. studenog s početkom u 20.00 održati fantastičan elektronski glazbeni spektakl, kakvog odavno ne pamtimo na ovim prostorima. Francuski skladatelj i začetnik elektronske glazbe Jean Michel Jarre nastupit će u maloj hali Tivoli u okviru turneje Oxygene, 32 godine nakon izlaska istoimenog albuma. Jarre će, u pratnji trojice glazbenika, na gotovo mitskim instrumentima koji broje više od 50 analognih sintesajzera, u cijelosti izvesti kultni album Oxygene.

Piše: 

S obzirom da je inače nastupao pred milijunskom publikom i u najneobičnijim ambijentima, ovom turnejom predstavlja nešto sasvim suprotno. Ljubljanska mala hala Tivoli stoga je idealan izbor za realizaciju Jarrove ideje – ugođaj će zasigurno biti intiman jer tu nema mjesta za brojnu publiku. S druge strane, ovo je i jedan od dokaza da 30 godina nakon izlaska legendarnog Oxygena, Jarre i dalje eksperimentira, poigrava se glazbom, instrumentima, prostorima…

« Ako se razumijete u elektronsku glazbu, vjerojatno već imate ovaj album, ali ako vas zanima ovakva vrsta glazbe i znatiželjni ste – ovo je pravi trenutak da započnete svoje istraživanje. « – poručio je Jean Michel Jarre prije odlaska na turneju.

Isti spektakl spreman je za ljubitelje srpske scene a odvit će se 8. studenoga u Beogradskoj Areni.

{snippet 1}

umek desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.