Petar Dundov (HR)

Srijeda, 04 Svibanj 2011

Osnivač Perfectiona, kultne organizacije na koju je doveo najkvalitetnija svjetska techno imena u Zagreb. Za sobom nosi velik broj nastupa u poznatim europskim techno klubovima.


Prvi maxi objavio je za berlinsku etiketu "Formaldehyd Records". 1996. osniva projekat Brother's Yard sa idejom da razdvoji techno zvuk na svoje osnovne komponente i ponovo ih sklopi na novi, eksperimentalni način. Usljedila su izdanja na eminentnim techno etiketama "Absense" i "PV" (Pascal F.E.O.S.). "Federation Of Drums" i "Delirium Red". Formirajući projekt Tika Taka (Dundov / F.E.O.S.) za novoformirani label "Phono Elements", Petar dokazuje da je majstor i u nešto mekšoj techno i tech-house produkciji. 2001. objavljuje svoje ambijentalne radove za Jeff Millsovu etiketu "Tomorrow". Album "Sculptures 1-3" predstavlja vanvremenski koncept sa filozofskim pristupom zvuku kao formi. Potpisao je ugovor i za prestižnu belgijsku etiketu "Music Man" za koju objavljuju izdanje "Libra EP" kao i remixe "Travels" Damon Wild-a.

Tu je i remix za Toni Rios-a (Un Hueno) objavljen na etiketi "Danza Electronica". ‘Escapements’ je naziv njgovog prvog studijskog albuma, koji uključuje legendarni singl ‘Oasis’, uradak koji je podržala svjetska underground elita (Timo Maas, Sasha, Dubfire, Ben Clock i drugi). Remiksira Alana Fitzpatricka i njegov singl ‘Reflections’, koji je potpisan za legendarnu izdavačku kuću Bedrock Records. Isti remix našao se i na Bedrock 11 kompilaciji koju predstavlja John Digweed.

Krajem 2010. godine Petar predstavlja novi singl, atmosferičnu techno vožnju nazvanu ‘Distant Shores’ i pronalazi svoje mjesto u chartovima Guy J-a, Laurent Garniera, Sven Vätha i ostalih kolega koji godinama podržavaju njegov rad. U ovoj godini u zagrebačkom klubu Sirup nastavio je s klupskim programom „Petar Dundov i prijatelji" na kojem Petar, kao rezident programa nastupa s prijateljima s domaće elektronske glazbene scene.

Latest tracks by petar dundov

Petar Dundov (HR)