alt

Gangster housea iznova na BPM festivalu

Nedjelja, 14 Prosinac 2014

Većina ljudi će, zatekne li se u gradiću Playa Del Carmen u Mexicu, pohrliti na turističku rutu koja će ih provesti do nekih od najstarijih zdanja izgrađenih ljudskom rukom. 

 
Ali mi nećemo prošetati majanskim ruševinama već do BPM festivala koji se smjestio u ovaj slikoviti gradić izrastao na kilometrima bijelih pješčanih plaža. BPM festival će ove godine zaogrnuti grad u glazbu na deset dana od 9.-18. siječnja 2015. BPM je 2013. odnio nagradu za "International Festival" na Ibiza DJ Awardsu, a ove godine ga je International Dance Music Awards nominirao za "Best Music Event".

alt
 
Službeni podcast BPM Festivala vraća se u još jednom izdanju s DJ Sneakom i "“I’M A HOUSE GANGSTER LIVE,”. Povezani live showcase, na kojem će se pojaviti i DJ Heather, Doc Martin, Jesse Perez, Josh Wink, Mark Farina i Paolo Rocco, održat će se 11. siječnja 2015. u Mamita's Beach Clubu a za sada možete poslušati tri sata sočnog finog underground housea.

 

DJ Sneak je doista jedan od onih kojemu morate skinuti kapu, šešir, šiltericu, turban... Kao DJ se pojavio na sceni 1983. dok je sam pojam DJ-iranja još bio u povojima, a od ranih 90-ih pomogao je oblikovati dance glazbu utječući na cjelu jednu generaciju glazbenika.
 
Na njegovom zvuku funky pročišćenog disco housea sa oštrim beatovima gradili su izvođači poput Daft Punka, Basement Jaxxa i Armanda Van Heldena. Pojam house "gangstera" skovan je za one koji su pokazali nesalomljivu ljubav i strast prema house glazbi. Stoga imate li nešto keša sa strane i zima na bijeloj pjeskovitoj plaži vam se uopće ne čini kao loša ideja karte i organizaciju smještaja potražite na TheBPMFestival.com. 

Druga faza lineupa dodala je popisu više od stotinu imena. Čini se da zaista svi žele biti dio BPM-a pa su se tako na listi između ostalih našli i Doorly, Amtrac, Âme, Danny Tenaglia, Harry Romero, Josh Wink, Marco Bailey, Mark Farina, Martin Buttrich, Oliver $, Noir, Nicolar Matar, Route 94 i Steve Bug a za ostatak oko ovdje.
 
Gangster housea iznova na BPM festivalu