Baner

Seasplash slavi 15 godina postojanja

Utorak, 04 Listopad 2016

Jubilarno 15. izdanje Seasplash festivala održava se od 20. do 23. srpnja 2017. godine.


Zidine magične tvrđave Punta Christo pored Pule će i sljedeće godine biti dom pozitivnih vibracija i odlične glazbe! Festivalske ulaznice, takozvane SuperRanograbilice, od danas su dostupne po izuzetno povoljnoj cijeni od samo 215 kn. Iskoristite priliku jer je provod ljeta zagarantiran. Informacije o prvim potvrđenim izvođačima dolaze uskoro.


14. Seasplash festival pamtit ćemo po prvom posebnom soundsystem izdanju. Uz poseban koncept, dobru glazbu, idealno ljetno vrijeme, more, te impozantnu tvrđavu uživali su istinski ljubitelji žestokog bassa koji su u Pulu stigli iz cijele Europe.Tijekom četiri festivalska dana, pet pozornica na tvrđavi “ozvučilo” je čak 10 soundsystema, na kojima se izmijenilo preko 70 izvođača. Među njima su se našle mlade domaće snage koje su ujedno imale najzapaženije nastupe na ovogodišnjem Seasplashu. Radi se o bendovima ABOP i Bamwise, te drum & bass producentu Filipu Motovunskom. ABOP i Filip Motovunski ovo su proljeće svoje debitantske albume izdali na etiketi PDV, a upravo tamo s nestrpljenjem čekamo i prvi album benda Bamwise koji će izaći ove jeseni. Jedan od glavnih gostiju Seasplasha bio je legendarni britanski DJ, radijski voditelj i glazbenik, hodajuća legenda koja je u 70-tima bila prva poveznica između rastućih scena punka i reggaea - Don Letts.


Nezaboravan će ostati i koncert Ede Maajke, najveće hip-hop glave Balkana. Na LiveSplash pozornici publika je uživala i u svirkama talijanskih bendova Wicked Dub Division i The Misty Morning, a ne možemo zanemariti da su se tijekom 14. izdanja festivala predstavili gotovo svi domaći, ručno izrađeni soundsystemi, kao što su Digitron, Botza, Munchies, Bass Matters, Saso Mange, Barabadub te domaćin - Seasplash Soundsystem, kao i nekoliko stranih, svjetski prepoznatih soundsystema na dub sceni. Njih je predvodio moćni 16-kilovatni Abassi Hi Power, projekt Neila Percha, pokretača poznatog benda Zion Train, zatim francuski O.B.F Soundsystem i Warrior Charge Soundsystem iz Italije.14. Seasplash posjetila je i ekipa regionalnog MTV-a koji su ulovili odličnu atmosferu ovogodišnjeg soundsystem izdanja festivala, kao i oduševljenje publike koje iskače iz ekrana! Što su razgovarali s izvođačima i kakvi su dojmovi posjetitelja, pogledajte u video izvještaju!

Summer Festival Report na Seasplash festivalu from MTV Adria on Vimeo.

Seasplash slavi 15 godina postojanja