Skip to main content
  • 15.10.2024.

Nagrada Ambasador 2024: Otvorene su javne prijave projekata. Stručni žiri počinje s predlaganjem kandidata

Prijave za Ambasador 2024. su moguće do 27. listopada u 23.59h; objava nominacija je 5. studenoga; dodjela priznanja 13. prosinca u KUC Travno (Zagreb) uz bogati glazbeno-edukativni program.

Piše: 

Udruga Klubska kultura i portal Klubska Scena najavili su osmo izdanje prestižne nagrade “Ambasador” koja se dodjeljuje za vrhunska glazbena postignuća u elektroničkoj glazbi.

Izborna godina traje od 1. listopada 2023. do 27. listopada 2024., a nagrade publike i struke se dodjeljuju u Hrvatskoj i regiji (uključujući Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju).

Od danas do 27. listopada u 23.59h otvorene su javne prijave kandidata/projekata za sve aktere scene. Prijave su moguće na ovom linku.

Članovi stručnog žirija ne mogu sudjelovati u javnim prijavama jer istovremeno predlažu kandidate/projekte na prednominacijskim listama. Žiri je sastavljen od renomiranih aktera elektroničke glazbene industrije, novinara, freelance istraživača scene, a čini ga preko 70 stručnjaka iz Hrvatske i regije.

Promjene u kategorijama

Ove je godine planirano oko 30 kategorija, no finalna lista će se znati nakon što završe javne prijave i predlaganja žirija. Ovogodišnje izdanje uvodi neke promjene u kategorijama u kojima se potiču “Nova klupska večer” i ” Novi festival” gdje je pomaknut prag na 1 do 3 godine održavanja kao uvjet za nominaciju. Više informacija je dostupno u pravilniku i kriteriju nagrade.

Važno je istaknuti i kategorije za fotografe “Festivalska fotografija” i dizajnere “Grafičko oblikovanje godine” koje će ocjenjivati renomirani stručni suradnici. Tako će za kategoriju “Festivalska fotografija” stručni suradnik biti Marko Obradović Edge – nagrađivani i jedan od najpoznatijih nightlife fotografa u regiji. S druge strane će “Grafičko oblikovanje godine u regiji” žirirati istaknuti grafički dizajneri Boris Pehar, Dejan Zobenica i Segor Garber.

Glasanje u nagradama publike će započeti objavom nominacija 5. studenoga, i potrajati do 22. studenoga, dok će struka glasati od 10. studenoga. Svoj glas za favorite moći ćete dati na web-stranici nagrada-ambasador.eu gdje možete saznati sve detalje o projektu te kako funkcionira kompletan proces od prijave do nominacije.

Dodjela se vraća 13. prosinca u KUC Travno (Zagreb) uz vrlo bogat umjetnički, edukativni, glazbeni program, nakon čega slijedi i after party. Dan poslije planirani su paneli, a detalji o njima će biti otkriveni uskoro.

Nagradu Ambasador možete pronaći i na Facebooku, Instagramu te YouTubeu.

Projekt je podržao Burn Energy.

kruder web
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.