Skip to main content
  • 24.06.2011.

Pille & Lushi: U Aurori se osjećamo kao kod kuće

Splitski dvojac Pille & Lushi osim zavidne klupske karijere zajednički su pokrenuli vlastitu etiketu Acilectro i podetiketu Acilectro Blue gdje iz dana u dan plijene sve više pozornosti ne samo u Hrvatskoj već i izvan naših granica.

Piše: 

Naslovna foto

Acilectro Blue


Kako je nastao Acilectro?
Nakon dugogodisnjeg druzenja i mnogobrojnih zajednickih uradaka logican slijed je bio pokretanje vlastite etikete s kojom smo Lushi i ja (Pille) htjeli ljudima jos vise pribliziti svoj zvuk.

Je li zvuk Acilectra po uzoru na neke strane izvođače ili grabite po svom vlastitom osjećaju? Možete li nam opisati malo taj zvuk?
Nas zvuk definitivno ima utjecaja sa svih strana, ali opet nije klasican pokusaj kopiranja necega, vec fuzija svega sto nas je okruzivalo od malih nogu pa do danas, naravno pri tom mislim na muziku u globalu, ne samo elektronsku. Zvuk Acilectra je kombinacija kao sta sam rekao svega po malo od housea, preko metala, do jazza, funkya, techna…svega tu ima 😉

Koliko vremena provodite u studiju i gdje dobivate inspiraciju za nove produkcije?
Studio je uvijek poseban osjecaj i gust i kad god mozemo nalazimo se tamo da izbacimo neke ideje koje smo pokupili na razno raznim mjestima u raznim zivotnim situacijama, ali nagalasak je ipak na zimski period kad smo tamo dosta cesto, dok je ljeto jedan veliki godisnji odmor koji je predviden za svirke i odmor, ljeti smo tamo jako rijetko.

Top 5 Acilectro izdanja?
Jako tesko pitanje za nas, buduci da smo jako vezani za sva nasa izdanja, al evo ako moramo neka izdvojiti koja su bas po nasem gustu neka to budu :

1) Pille & Lushi feat. Toni Marbles – Purple Light EP – Acilectro Blue 001
2) Corrie – Elixir EP – Acilectro 004
3) Replika – Coincedences EP – Acilectro Blue 002
4) The Buddy System – Straight Jacket EP – Acilectro 006
5) Igor HDP – Save The Deep – Acilectro Blue 009

Kakav je feedback iz inozemstva na Vaš rad?
Zadnje vrijeme smo se malo vise aktivirali na podrucju promocije i to nam je donijelo jako velik interes i support od ljudi iz vani, tu prije svega mislim na top dj-e i producente poput : Richie Hawtin, Tyler Stadius, Luciano, Dj Chus, Paul Van Dyk, Eddie Richards, Nic Faniculli, Dave Mothersole, Magda, Paco Osuna, Hermanez…da ih nabrojimo samo nekolicinu jer je lista supporta zaista dugacka. Taj feedback je donio rezultate, tako da nam je svako izdanje u zadnjih godinu dana exkluzivno na svim vodecim download portalima elektronske glazbe.
{youtube}5_ibl3ZV4Ao{/youtube}

Što trenutno puštaju Pille i Lushi ?
Pa kao i uvijek ovisno o momentu i atmosferi na flooru, od deep housea, preko tech-housea uz malo neizbjeznog ACILECTRA 😉

Podržavate li i domaće izvođače, te koji od njih su kroz vaš label stasali na sceni?
Uvijek smo podrzavali nase mlade nade, ljude koji znaju sta hoce i koji cvrsto stoje na zemlji, i to cemo raditi i u buducnosti. Medjutim kada smo pocinjali nije bilo dovoljno kvalitetnih produkcija u lijepoj nasoj, jer mozemo neskromno reci, da smo bili medu prvima koji su krenuli u kvalitetniju produkciju underground house glazbe. Ali kako vrijeme odmice i kako se tehnologija razvija doslo je i do velikog pomaka u produkcijama nasih producenata, tako da u skorije vrijeme mozete ocekivati produkcije od nasih mladih nada od kojih bih posebno istaknuo Marijana Mateljana koji uskoro izdaje rmx za nasem labelu a nakon toga i solo EP, i za njega smo sigurni da ce biti poznat i izvan granica lijepe nase.

Šta se kuha u Acilectro studiju u budućnosti?
Pa bit ce tu zanimljivih izdanja prije svega jer koa napreduje marketing tako je sve vise zanimanja za nas label. Trenutno je otvoreno par projekata sa stranim kolegama, te iz dana u dan dobijamo sve vise kvalitetnih produkcija za izdavanje, tako da cemo napraviti mali pomak od dosadasnje filozofije i poceti izdavati malo vise tude uratke a malo manje svoje. Takodjer se upustamo u projekte sa ljudima koji jesu u glazbi ali ne elektronskoj i pokusavamo napraviti nekakvu fuziju, cisto da malo odmaknemo od monotonije i da koristimo studio na nekom drugom nivou.

Ljeto je kod vas posebno, da li imate neke potvrđene nastupe?
Pa ljeto je krenulo dosta dobro, vec smo odradili dosta gigova kroz 6 mjesec, od kojih bih posebno spomenuo nedavni party u Rijeci u klubu La Noche, sad nam dolazi Aurora sa spektaklom povodom 20 godina kluba, te imamo jos dosta gigova od kojih bih spomenuo veliki party u Komizi na ribarsku noc gdje je provod zagarantirani u goste dolaze Freemasonsi, te veliki after party koji ce se odrzati nakon Discoteque Riva u Splitu, kao i svirku u novom klubu u Starigradu na otoku Hvaru. Bit ce tu jos gaza uz plaze i po Splitu ali ove 3 bi izdvojili jer imamo feel da ce bit urnebes 😉

Gdje se najbolje partija ljeti?
Tamo di je dobra ekipa i mjuza, naravno da ambijent igra veliku ulogu, ali pravila nema.

Aurora? imate li neki poseban feeling u tom klubu?
Pa to je klub u kojem smo nebrojeno puta nastupali i osjecamo se kao kod kuce.

Šta očekivati u petak, slavi se velikih 20 godina?
ocekujemo 'brdo' zabave, dobre vibre i mjuze, kao i susret sa kolegama koje nismo dugo vremena vidjeli i s kojima cemo se nadam se ugodno nasmijati i zabaviti do rano jutrnjih sati – naravno uz pun klub! 😉

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.