Skip to main content
  • 1.10.2024.

Sprema se osmo izdanje nagrade Ambasador za vrhunska postignuća u elektroničkoj glazbi!

Krajem godine, na jednom mjestu se okuplja hrvatska i regionalna elektronička scena.

Piše: 

Osmo izdanje nagrade Ambasador, koja slavi vrhunska dostignuća u elektroničkoj glazbi hrvatske i regije, održat će se u petak, 13. prosinca u Kulturnom Centru Travno u Zagrebu. Kao i do sada, nagrada Ambasador je realizirana u suradnji s udrugom Klubska Kultura.

Potaknuti sve većim interesom regionalne, ali i domaće scene, dodjela nagrade je pomaknuta s četvrtka na petak kako bi se omogućilo lakše prisustvovanje brojnim gostima te tako potaknula veća povezanost i međusobno umrežavanje.

Osim što će se na nadolazećoj dodjeli slaviti ovogodišnji laureati, bit će prilike i za uživanje u bogatom glazbeno-umjetničkom programu koji će pratiti samu ceremoniju, a naposljetku i ples te umrežavanje na afterpartyju. Važan dio nagrade Ambasador predstavlja i edukativno-diskurzivni program koji je također u pripremi, a kroz svoje panele, rasprave i radionice će okupiti istaknute aktere sa scene koji će podijeliti svoje znanje i iskustvo. Više o informacija o ostatku programa će biti otkriveno uskoro.

Ključni datumi i sve što treba znati o VIII. dodjeli nagrade Ambasador

Javne prijave projekata su dostupne i ove godine, omogućujući svim akterima scene da prijave svoje projekte prema pravilima koja će biti objavljena 15. listopada. Ovaj proces bit će ključan za organizatora pri evaluaciji prijavljenih projekata koji će konkurirati za nominacije. Istovremeno, stručni žiri će predlagati kandidate na prednominacijskim listama. Proces javnih prijava, kao i predlaganje kandidata od strane stručnog žirija, trajat će od 15. do 27. listopada.

Kao i svake godine, Ambasador Team pažljivo prati razvoj domaće i regionalne elektroničke scene te sukladno tome uvodi promjene u kategorijama. Ove godine dolazi do izmjena u broju i samoj strukturi nekih kategorija kako bi bolje odražavale trenutne trendove i kretanja na sceni. Time se ne samo nagrađuju projekti, programi i izvođači za vrhunska ostvarenja, već se i potiču novi kreativci da doprinesu daljnjem razvoju scene.

Nakon evaluacije prijavljenih projekata, nominirani će biti službeno objavljeni 5. studenog, kada će započeti iduća faza, a to je glasanje.

Prati nagradu Ambasador na društvenim mrežama!

Ambasador već tradicionalno okuplja industriju elektroničke glazbe, te služi kao platforma za razmjenu ideja i sklapanje suradnji. Projekt se sve više širi regionalno i poprima značaj vrlo važne europske manifestacije za kulturnu razmjenu.

Za VIII. izdanje nagrade Ambasador su u pripremi neki noviteti i iznenađenja, a više o njima, kao i detalji o samoj dodjeli, glazbeno-umjetničkom i edukativno-diskurzivnom programu će biti otkriveni na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) te mrežnoj stranici Ambasadora.

Kako je izgledalo prošlogodišnje izdanje nagrade Ambasador i tko su bili laureati, provjerite ovdje.

pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.