Skip to main content
  • 21.08.2024.

Od požara do trijumfa: Povratak Mayan Warriora i premijera Galaxyera na Burning Manu

Mayan Warrior je revolucionarni umjetnički automobil, kreativni kolektiv, a ujedno i pozornica Burning Mana koji je s vremenom izrastao u festival elektroničke glazbe.

Piše: 

Naslovna foto

Nicholas K Hess

Tvorac Pablo Gonzalez dijeli priču koja stoji iza projekta, njegove psihodelične utjecaje i ono što ide u sastavljanje jedne od najbolesnijih, najglupljih, mobilnih glazbenih pozornica za turneju na najtransformativnijem festivalu – Burning Man.

Foto Nicholas K Hess

Rođen iz suradnje između meksičkih i kalifornijskih umjetnika, fotografa, dizajnera, tehnologa, glazbenika i sanjara, Mayan Warrior ima za cilj prezentirati svijet živahne i suvremene meksičke elektroničke glazbe poštujući svoje duboke korijene predaka.

Svjetlo i zvuk, pažljivo odabrani od strane svjetski poznatih umjetnika, vraćaju vas na same početke ove bogate kulture Maya, istovremeno nudeći svježu perspektivu modernog elektroničkog izričaja.

Priča o Mayan Warrioru (Majanskom ratniku) započela je 2011., malim okupljanjem prijatelja i zajedničkom strašću. Inspiriran kultnim projektom Burning Man – Mayan Warrior je preuzeo oblik umjetničkog automobila ukrašenog živopisnom meksičkom umjetnošću, simbolom posebne kombinacije tradicije i inovacije koja pokreće meksičku elektroničku glazbu.

Njihov moto “Unutarnja mudrost. Snaga. Ljudi. Glazba.” savršeno prikazuje viziju suradničkih umova koji stoje iza Mayan Warriora

Tijekom godina, festival Mayan Warrior eksplodirao je u popularnosti, privlačeći tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta. Posebni događaji u meksičkom Tulumu postali su očekivana godišnja tradicija i nikada ne razočaraju.

Jedna od najizrazitijih značajki festivala je naglasak na interaktivnim umjetničkim instalacijama koje pozivaju na sudjelovanje i pokreću razgovor. Njihov moto “Unutarnja mudrost. Snaga. Ljudi. Glazba.” savršeno prikazuje viziju suradničkih umova koji stoje iza Mayan Warriora.

Njegovim rastom organizatori su ostali vjerni svojoj izvornoj viziji. Mayan Warrior nije samo glazba; radi se o zajednici. To je prostor gdje se okupljaju umjetnici, glazbenici, tehnolozi i kreativci kako bi proslavili svoju zajedničku strast.

Tragični požar u travnju 2023. u njihovom umjetničkom automobilu označio je prekretnicu. No, kako duh majanskog ratnika gori, tako raste i želja za ponovnom izgradnjom.

Foto Mayan Warrior Facebook

Godine 2024. Tulum je svjedočio trijumfalnom povratku Mayan Warriora. Izdanje 2024. zacementiralo je svoje mjesto kao značajan događaj u povijesti Tuluma potaknut humanitarnim partijima diljem svijeta u kojima se skupljao novac za obnovu i stvaranjem potpuno novog umjetničkog automobila pod imenom Galaxyer.

Premijera Galaxyera dogodit će se upravo na predstojećem Burning Manu od 25. kolovoza do 2. rujna i to prema riječima pravog vizionara Larryja Harveyja „Oslobodite se straha i prigrlite nepoznato; tu se događa pravi rast”.

Objavljen je i line up kojeg na Burning Manu čine Carl Cox, WhoMadeWho (Hybrid DJ Set), HVOB (Live), Echonomist (Live), Adam Ten, Rufus du Sol (DJ set), DJ Tennis, Stephan Bodzin (Live) i mnogi drugi.

Samo vozilo ima prilagođeni električni pogon s bežičnim upravljanjem, prilagođene LED zaslone i, naravno, postavu kardioidnih zvučnika d&b Audiotechnik KLS od 153.600 W. Postavljen je i laser od 400 W, 17 farova i osam lasera od 30 W.

Pročitaj još:
Burning Man: 15000 ljudi u pustinji plesalo u čast osnivaču Robot Hearta

pvd desk
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.