Skip to main content
  • 25.05.2021.

Rave protest protiv policijskog nasilja u Ukrajini

Ukrajinski partijaneri prosvjedovali su protiv policijskog nasilja i ilegalnog pritvaranja glazbenika

Piše: 


Raveri su u petak održali prosvjed u Podilu, glavnom kijevskom klupskom okrugu, kao odgovor na policijsko nasilje. Demonstracije su se održale ispred glavne policijske postaje i organizirane su nakon brutalnog incidenta koji se odigrao nekoliko dana ranije,  izvještava RA.

U srijedu navečer oko ponoći, službenici specijalnih snaga zaustavili su lokalnog glazbenika Dmitrija Bugajčuka jer je izgledao "sumnjivo". Promatrači tvrde da su bili svjedoci kako su policajci tukli, davili i zadržavali Bugajčuka oko tri sata. Prosvjednici pozivaju na ostavku načelnika lokalne Podilsky policijske uprave i prekid ilegalnih potraga i policijskih racija.

"U Ukrajini je policija ludo nasilna i super korumpirana", rekla je organizatorica prosvjeda Nataliia Voitova u izjavi za Resident Advisor. "Oni žele novac." Poznato je da policija prisiljava partijanere i klubove da plaćaju mito kad ih uhvate s drogom ili im se na drugi način prijeti zatvorom. Ona vjeruje da je u ovom slučaju marihuana podmetnuta Bugaychuku.

umek desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.