Skip to main content
  • 15.08.2024.

Ani.: “Volim malo provocirati glazbom i jako volim taj element iznenađenja”

Razgovarali smo s 1/3 dobro poznatog kolektiva Deep ‘n’ Delicious.

Piše: 

Ani. je trećina Deep ‘n’ Delicious kolektiva zajedno s Bronskijem i Heryjom. Poznata je po tome da je nabrijana i provokativna, lebdeća i senzualna, uvijek u svojoj veseloj vibri za pultom odakle odašilje probrane taktove micro i minimal housea.

Ovog ljeta, Ani. još jednom natsupa na Sonus festivalu koji će se od 18. pa sve do 22. kolovoza održati na plaži Zrće. Prije nego što još jednom preuzme pult na omiljenom hrvatskom festivalu Ani. nam je otkrila nešto više o svojim glazbenim počecima, prvim koracima za pultom, glazbenim odabirima, kao i samim nastupima na Sonusu.

Pozdrav Ani.? Kako si, kako ide ljeto?

Odlično sam, hvala na pitanju. Ljeto mi dosta brzo prolazi, uglavnom radno moram priznati… odmor tek slijedi 🙂

Dobro poznato si imena u Rijeci i na Kvarneru, no idemo se prisjetiti – kako si uopće krenula s elektroničkom glazbom? Kako su izgledali tvoji počeci na sceni i sami dolazak za DJ pult?

Glazba se provlači kroz moj život od malena, počevši od klasične glazbene edukacije (glazbena škola smjer klavir) pa do dana danas ona je nešto sto me prati kroz život! S elektroničkom glazbom je moglo bi se reći bila ljubav na prvi takt hahaha… prvo kao partijaner a naknadno i aktivni sudionik scene kao 1/3 Deep ’n’ Delicious kolektiva uz Heryu i Bronskog.

ajjači influence bio je moj životni partner koji je također DJ (aka Bronski)…doživljaj njega kako svira i živi mjuzu stvorio je u meni želju da i sama kanaliziram emocije na taj način. Sreća je što sam imala već svu opremu i setup doma, a i osobu koja me mogla podučiti i voditi kroz sami proces i na tome sam mu beskrajno zahvalna. Bronski je poprilično strog mentor hahahaha, tako da me čeličio dosta prije nego sam zaista zasvirala na nekom eventu. Prve svirke su bile na kućnim druženjima za “obitelj i prijatelje”’ hahahah :D, a prvi pravi gig imala sam 2019.

Tvoj zvuk je orijentiran nešto više prema micro houseu, no naravno tu ima još neki glazbenih detalja. Kako bi ga ti opisala?

Moj glazbeni stil je evoluirao kroz godine. Nije tajna da sam veliki ljubitelj micro i minimal housea, al’ isto tako jako volim old-school sound. Miješam različite stilove, pa se tu zna naći čak i dubby techna i elektro breakbeata. Volim malo provocirati glazbom i jako volim taj element iznenađenja.

Odakle sve crpiš inspiraciju u svojim glazbenim odabirima i u stvaranju setova? Kako izgleda tvoja priprema za nastup?

Priprema je dio svakog nastupa u javnosti, no ona se zapravo događa puno prije uoči glavnog seta. Kao što sam rekla ona je dio svakodnevice, u najneobičnijim situacijama čuješ neki zvuk i on ti bude asocijacija za “digganje”, naštima mi se mood i to samo krene. Prepustit se trenutku znajući da imaš selekciju i po feelingu izabrat neku prikladnu traku. U svakom trenutku znati što želiš pustiti. Nema tu puno razmišljanja samo imati uza se spremno što više selekcije koja je odraz tebe u to datom trenutku.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, koje bi trenutke izdvojila kao svoje najznačajnije?

Izdvojila bih kao najupečatljivije svakako nastupe na Sonus festivalu, We Love Sound partije u Zagrebu te svirku u njemačkom Club Der Visionaere. Mislim da su mi to svakako najdraži momenti za pultom i neponovljiva iskustva sve do jednog!

Kako po tebi izgleda savršeni party?

Teško mi je definirati savršen party jer je to u biti zaista stvar feelinga u datom prostoru i vremenu. Zvuči kao neka klasična floskula, ali doista vjerujem da ne postoji način kako kvalificirati party. Mogu reći da jako volim underground tamni klub, dobar masni bas, naštiman sound i super ekipu koja vajba na flooru…to je ono što me radi.

Imaš li najdraži dio dana ili večeri za odsvirati DJ set?

Zalazak ili svitanje. Volim taj trenutak tranzicije iz jednog dijela dana ili noći u onaj drugi. Moćno je nekako i mislim da daje posebnu dodatnu dinamiku setu!

Ovog ljeta se još jednom vraćaš na Sonus festival. Što tebi predstavlja nastup na Sonusu? Kakav je osjećaj svirati iz godine u godinu na tako prestižnom događaju? Imaš li neku posebnu uspomenu na prethodne nastupe?

Tako je, ovoga ljeta imam tu sreću da opet sviram na Sonus festivalu. Nastup na Sonusu za mene zaista ima poseban značaj. Kao prvo to je festival na koji dolazim kao posjetitelj već od prve godine pa je činjenica da sam dobila priliku zasvirati na najvećem festivalu u Hrvatskoj zaista ogromna čast i privilegija na kojoj sam neizmjerno zahvalna. Osjećaj je malo reći fenomenalan, pazi se na svaki detalj i sve je odrađeno kako treba. Samo iskustvo suradnje s tako vrhunskom ekipom i organizacijom je već nagrada sama za sebe. Teško mi je izdvojiti neku posebnu uspomenu s prethodnih nastupa… mogu reći jedino da je svaki popraćen ogromnom bujicom emocija i velikim ushićenjem!

Na Sonusu ovog puta nastupaš prvog dana, otvaraš program u Papayi. Što planiraš za svoj nastup u kojem zagrijavaš foor za Archiea Hamiltona, Dennisa Cruza, Marca Carolu i druge…

Pripremam puno ljubavi i masu odlične groovy mjuze, ostalo prepuštam trenutku! Hvala na ugodnom razgovoru i vidimo se na Sonusu.

Regionalne ulaznice za Sonus potražite na web stranici organizatora, dok su kompletan raspored nastupa i satnica dostupni ovdje.

pvd desk
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.