Skip to main content
  • 29.06.2024.

Anima Noctis o b2b setovima: “Nadopunjujemo se odlično jer nastane nešto što sami ne bi napravili nikad”

Whooso i Skarros su dva riječka DJ-a koja stoje iza kolektiva Anima Noctis.

Piše: 

Ideja o Anima Noctisu se rodila 2022., a svega godinu dana kasnije točnije u veljači 2023. Whooso i Skarros zajedno kreću djelovati kao Anima Noctis u Rijeci. Više o samom projektu, glazbenom opusu, skorašnjem nastupu na Final Destination tech house partyju smo prošli u intervjuu!

Pozdrav ekipa! Evo Anima Noctis je jedno od svježih imena, tj. kolektiva na sceni. Kako su se ova dva dečka iz Rijeke okupila i udružila snage? Koja je priča iza vaše suradnje?

Upoznali smo se prije par godina na sezoni, makar smo čuli jedan za drugog, ali eto nismo se susreli do tad i kako je ta sezona odmicala smo kužili sve vise kako se slažemo i privatno i što se tiče muzike te smo došli na ideju kako bi mogli udružiti snage i krenuti kreirati tu priču koju želimo ispričati!

Osobno imate jako široke glazbene opuse, koji sežu od nekih lakših nota pa sve do tvrdog techno zvuka. Kako izgledaju vaši b2b setovi, u usporedbi sa solo setovima? Kako funkcionira ta dinamika, kako se međusobno nadopunjavate?

Tako je da, dolazimo oboje iz raznih pozadina gdje je uz elektroniku od malena bilo prisutno i ostalih žanrova (hip hopa, grunge-a, rocka..), te samim time se danas to odrazilo na nasu selekciju koja seže od deep housea, housea, do vokalno jakog, ali i dubljeg “prljavijeg” tech housea, pa onda sve do hard groovea i nadalje hard techna i schranza. Kako kažu sve ima svoje vrijeme i mjesto, pa se tako i mi prilagodimo publici, jer na kraju dana najvažnija je publika, jer smo tamo zbog njih.

Nadopunjujemo se odlično jer nastane nešto što sami ne bi napravili nikad. U b2b izdanju se istakne naš kontrast u muzičkoj selekciji, te nastane nešto sasvim novo. Što se tiče tech housea Whooso preferira puno vokala, puno latino plesnijih melodija, dok Skarros preferira dublje tonalitete gdje bass linijom dopunjuje te plesnije melodije, na kraju dobijete najbolje od oba svijeta, ponešto za svakoga. U b2b imate i logično i malo vise vremena za tehnički dio, tako da nam uvijek u zraku bude taj dobar vibe jer se izguštamo do kraja, pa se i na kraju i publika uhvati na taj val.

Na domaćem terenu ste pripremili i niz klupskih večeri koje ste odradili u dobro poznatim lokacijama noćnog života u Rijeci… Osim što ste vi imali prilike predstaviti vaš glazbeni opus, često se ugostili i kolege sa scene.

Tako je da, evo u godinu dana postojanja trudimo se čim vise uz svakodnevne obaveze da tu priču i viziju podignemo na sve veći nivo i s artistima koje pozivamo i sa samim konceptom i pričom naših evenata, te smo zahvalni jako svima koji su nas do sada na bilo kakav način podržali jer zbog ljubavi prema svemu ovome smo i pokrenuli cijelu ovu priču pa nam je drago kada se to i prepozna na flooru!

Prošle godine ste već svirali na Lokvarskom jezeru, baš na poziv Final Destinationa. Kako vam je bilo? 

Jesmo da, i jako smo uzbuđeni sto se vraćamo, jer nam je bilo super! Od organizacija, lokaliteta, do ljudi koji su došli plesati s nama i svi komentari od publike nakon seta.

Ove godine se opet vraćate na bajkovito jezero u srcu Gorskog Kotara, spremate produženi set, za pultom ćete biti 4 sata. Što spremate za vaš nastup, što partijaneri mogu očekivati od vas?

Ove godine spremamo jednu 4 satnu vožnju, bit će tu svega sto nas trenutno vozi od nekih već i zaboravljenih house klasika, remixeva starijih hitova, tvrdog plesnog tech housea, te možda i pokoja unreleased Whoosova produkcija.

Dok ne stignete na Final Destination party na Lokvarskom jezeru, otkrijte nam koje trake imate na “repeatu” bilo u vašim setovima ili pak na Spotifyju. Što se kod vas sluša?

Lars Huismann – Conductor

Raffaele Attanasio – Eleven

Traumer – Don’t stahp

Rossi – u won’t see me

Franco Schmidt – Boys

Gustaff – Be Friday

Galo – Orange Soda

Naravno za kraj, koji su vam planovi u budućnosti s Anima Noctisom? 

Što se tiče budućnosti, ciljamo visoko, proširiti se diljem Hrvatske, raditi još veća gostovanja, još veće evente i pokrenuti svojevrsni movement!

Animu Noctis, kao i E-Basea uhvatite na bajkovitom Lokvarskom jezeru gdje se krajem srpnja održava Final Destination tech house party. Ulaznice osigurajte kroz sustav Core-Event.

sonus 2
promo clubs
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.