Skip to main content
  • 26.09.2024.

Una Andrea: “DJ-ing pruža osjećaj moći i slobode, a to je ono čemu najviše težim u životu”

Razgovarali smo s Unom Andreom ususret njenog novog dolaska u Zagreb, ovog puta povodom otvaranja nove Future Scope sezone.

Piše: 

Una Andrea je srpska DJ-ica koja već nekoliko godina osvaja regiju. Za pultom se prvi put našla prije točno deset godina. Karijeru je gradila po Beogradu, gdje je prvo osvojila male klubove, zatim su uslijedili pozivi na vodeće festivale poput EXIT-a koji su joj osigurali nastupe diljem regije i u Europi.

Karijera ju je odvela diljem regije i Mediterana, a povodom novog povratka u Zagreb smo s Unom Andreom porazgovarali o njenim počecima, glazbi, nastupima za Future Scope i još ponešto.

Pozdrav, Andrea. Kako si? Kako ti je prošlo ljeto? Jel’ bilo ispunjeno gažama ili je bilo prilike i za malo odmora?

Hvala na pitanju, super sam. Ljeto je prošlo u putovanjima najviše, radila sam stvarno mnogo ali sam uspela da sačuvam energiju i za jesen i za druženje s vama u subotu 🙂

Od 2014. godine si za DJ pultom, no kako se dogodila tvoja ljubav prema elektroničkoj glazbi i što te je privuklo da savladaš vještinu miksanja i postaneš DJ-ica?

Od malena sam voljela muziku i uvijek sam bila ona u društvu koja sve pjesme zna prva. DJ-ing i elektroničku glazbu sam zavoljela na prvu, nakon faksa kada sam upisala tečaj za gramofone, a zatim i produkciju. Muzika mi je oduvijek bila lijek i motivacija sve, DJ-ing pruža osjećaj moći i slobode, a to je ono čemu najviše u životu težim.

Tijekom 10 godina za pultom, koliko se tvoj glazbeni ukus mijenjao i evoluirao? Kako bi opisala svoj zvuk kada si tek krenula se baviti poslom DJ-ice, a kako sada?

Moj glazbeni ukus se nije mnogo mijenjao, i dalje najviše volim sporiji BPM, mračnije bas linije i dublji zvuk. Ipak, dosta sam prilagodljiva i volim jako mnogo stilova generalno u muzici, tako da mi nije problem da puštam i veseliju muziku.

Kako po tebi izgleda savršen party?

Savršen party je negdje na plaži ili u nekom alternativnijem klupskom prostoru.

Imaš li najdraži termin za odraditi set? Primjerice – uz zalazak sunca, ili pak izlazak sunca za sami finiš večeri?

Najviše volim da radim zatvaranje – ako nije mnogo kasno.

Evo, 10 godina si na sceni, što budućnost nosi za Unu Andreu? Imaš li neke planove, želje i nove ciljeve za možda sljedećih još toliko godina?

U planu mi je da do kraja godine izbacim nekoliko traka. Jedna se vuče još od prošle godine, a ostale završavam uskoro.

Već si nekoliko puta svirala u Zagrebu na poziv Future Scopea, kako su ti prošli nastupi do sad kod njih? Imaš li neki koji ti je bio posebno ostao u sjećanju?

Radila sam dva puta, a ako računamo i after onda tri. Najbolje sam se provela prošli put kada sam radila večer s Benom Clockom.

Ovog vikenda dolaziš u Boogaloo na otvaranje nove Future Scope sezone, što možemo očekivati od tvog seta?

Dolazim u subotu i jako se radujem! Ne znam što možete da očekujete, jer i ja sebe stalno iznenađujem 🙂

Unu Andreu ove subote možete uhvatiti na malom flooru Boogalooa, gdje će pult djeliti s Elenom Mikac i Mihaijem Popovicijem u sklopu otvaranja nove Future Scope sezone. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

pvd desk
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.