alt

25 godina savršenstva

Petak, 26 Rujan 2014

Prije 25 godina svoja je vrata otvorio klub Space na Ibizi i ubrzo postao nezaobilaznim punktom svih onih koji pohode otok zabave tijekom ljeta,  a kako bi dostojno obilježio četvrt stoljeća djelovanja, udružili su snage s DJ Magom i stvorili dokumentarac naziva "This is Space Ibiza: 25 Years of Perfection". 

 
Davne 1989. godine Pepe Rosello, priznati vlasnik već nekoliko klubova na bijelome otoku, kupio je klub te ga preimenovao u Space, a svoju prvotnu slavu klub može zahvaliti tadašnjem boomu elektronske scene. Tijekom 90-ih popularnost je samo rasla, a u tom su razdoblju engleski DJ-evi Brandon Block i Alex P stvorili i kultni prostor The Terrace. Kada pak je We Love crew 1999. godine iskazao želju za 22-satnim partyjem, Space je i više nego rado prihvatio ponudu te je tako postao domom svih neumornih partijanera kojima plesa nikad dosta, a otada se i više puta okitio titulom najboljeg kluba na svijetu po čitateljima DJ Maga.
 
Space je bio i polazišna točka karijera danas svjetski poznatih Sashe, Stevea Lawlera ili pak Carla Coxa. "Ne znam da li sam ja našao Space ili je Space našao mene", kaže Cox u dokumentarcu o Spaceu, klubu koji je unatrag nekoliko godina i dom Hawtinove ENTER rezidenture. U samome dokumentarcu pojavljuju se još i Nic Fanciulli, Basement Jaxx  i mnogi drugi koji su se prisjetili kako li je to bilo u početku, a uz stare snimke, tu su i posebni osvrti na zvučni sistem Funktion 1, početne i završne partyje sezone...
25 godina savršenstva