Skip to main content
  • gwilym gold
  • 14.09.2012.

Bronze – novi način slušanja glazbe

Nakon originala, svima je uvijek dobro poslušati i poneki remiks, koji će izvući dio stvari i naglasiti ga kako bi dobili novi ugođaj slušanja.

Naslovna foto

gwilym gold

Bronze je novi način glazbenog postojanja, u kojem se snimljeni materijal, takoreć, transformira (remiksira) u potpuno nov, pri svakom slušanju, manipulirajući određeni segment te stvari.

Prva dostupna stvar na Bronze-u je Tender Metal by Gwilym Gold (član nekadašnje elctro pop grupe Golden Silvers), a dostupno je za download na sve iPhone, iPad i iPod Igračke.

Bronze je prvi takav format koji pri svakom novom izvođenju interpretira drugačiju verziju snimljene stvari. Koristi se jednostavno kao i CD ili MP3, a nije nastao kako bi zamjenio iste, već kako bi svakoj stvari unio novi glazbeno produkcijski stil, bez da ta stvar bude u svom gotovom obliku, a jednake kvalitete kao i CD. Stvari za Bronze su kolčinski veće od MP3 formata, jer koriste više audio formata nego obična MP3 stvar, i ne prolaze kroz standardne procese masteringa, tako dozvoljavajući veće mogućnosti pri obradi. Sama ideja da neka stvar ima beskonačno puno verzija je ujedno i zapanjujuća i zastrašujuća. Ako se ne može poslušati određena verzija stvari, koja nam se svidjela, dvaput, nemoguće je onda i srasti s tom stvari, te ju slušati neprestano, a radi se o jedno te istoj pjesmi, teoretski.

Nemoguće je snimiti određenu verziju pjesme, barem što se prvog izdanja tiče, no s vremenom biti će moguće snimiti verziju koja vam se najviše sviđa. Isto tako, ne postoji originalna verzija stvari jer je Bronze zamišljen tako da stvari ne postoje u svom statičnom obliku, već su u konstantnoj transformaciji, pa je svaka verzija pjesme jedinstvena u svojoj izvedbi.

Gwilym Gold, zajedno s producentom Lexxxom (Wild Beast, Bjork), i timom znanstvenika s Goldsmiths University-a, ujedno je i izumitelj Bronzea. Gold planira izdati cijeli album u ovakvom formatu, a zasad ga planira zadržati za samog sebe, prije nego ga eventualno podjeli i s drugim producentima i DJ-ima.
album artwork

Je li ovo revolucija u glazbi, te na koji će način i hoće promijeniti glazbeni svijet, ostaje nam vidjeti. Sigurno je to da je ovo jedinstven izum koji daje nešto drugačiji način slušanja, ali i koncipiranja glazbe, te će zasigurno naići na mnoge pozitivne, ali i negativne reakcije među profesionalcima i publikom.

 

pvd desk
fscope umek
Vezani članci
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.