Skip to main content
  • 3.07.2024.

Carl Cox odabrao najvažnije ploče iz svoje kolekcije vinyla za novi fotografski projekt

Najbolje od najboljeg iz kolekcije od čak 150 tisuća ploča.

Piše: 

Naslovna foto

Mark Vessey

Carl Cox je odabrao nekolicinu najvažnijih ploča iz svoje bogate kolekcije vinyla za novi fotografski projekt jednostavno nazvan “Carl“. Riječ je o projektu fotografa Marka Vesseyja koji će bogatu kolekciju ploča legendarnog britanskog DJ-a pretvoriti u izložbu fotografija.

foto: Mark Vessey

“Svaka ploča koju imam je kupljena u dućanu. Ovo nije promo materijal. Svaki put bih došao u dućan, kopao i tražio. Ova kolekcija je najbolje od najboljeg!” poručuje Carl Cox.

Legendarni Cox ima kolekciju od preko 150 tisuća vinyla, a za novi projekt je odabrao funk, soul, disco, rare groove, rave, detroit techno, hip-hop, electro i pop izdanja na pločama umjetnika poput Run DMC, Candi Staton, Talking Heads, Carrie Lucas, Fleetwood Mac, Duran Duran, Lil Louis, Doug Lazy i mnogih drugih koji su obilježili njegovu karijeru.

foto: Mark Vessey

“Svaka odabrana ploča ima priču iza sebe i bilo je vrlo emotivno birati ploče koje su mi pomogle u oblikovanju moje karijere” kaže Carl te dodaje “Gledajući Marka kako radi stvarno mi pomaže da razumijem kako možete dublje pogledati u umjetnost i tjera me da shvatim kako sam privilegiran i da prepoznam odgovornost koju imam prema glazbi koju dijelim s ljudima na plesnom podiju.”

Izložba “Carl” će biti postavljena krajem srpnja u Enter Galleryju u Brightonu, a online će biti dostupne fotografije u obliku postera i plakata za zid koje će svatko od nas moći preuzeti za sebe.

foto: jedna od izložbi britanskog fotografa koji je sličan projekt napravio s Fatboy Slimom i s Defectedom

paul 1 desktop
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.