Skip to main content
  • 12.07.2024.

Elon Musk je ispod tvornice Tesla u Brandenburgu otvorio techno klub za 12000 zaposlenika

Elon Musk pokrenuo je glazbeni klub ispod svoje tvornice 2020. godine. Sada je menadžer najavio novi prostor za zabave u Tesli.

Piše: 

Techno u Tesli – prema izjavama uprave, tvornica električnih automobila u Grünheideu u blizini Berlina ima svoj klub.

naslovna foto: Getty Images_K_Radtke

Uz slike raznobojnih laserskih zraka, gramofona, DJ-a i svojevrsnog osvijetljenog tunela, upravitelj tvornice Tesla, André Thierig najavio je “najnoviji pogon” u tvornici na Linkedinu. “Der Hamster lebt jetzt”, napisao je, misleći na ime rave kluba (njemački: “Hrčak je živ sada”).

Elon Musk tako zaposlenicima nudi izvanrednu priliku za zabavu na radnom mjestu. Njegovu ideju o stvaranju techno kluba s epskim zvučnim sustavom i ogromnim bas zvučnicima podržalo je preko 90 posto od više od 770.000 korisnika koji su sudjelovali u anketi na Twitteru. Sada je ovaj san postao stvarnost.

“Znate li tvornicu koja ima svoj klub?”, napisao je prije nekoliko dana Thierig na Linkedinu – i “Party on”. Elon Musk tweetao je 2020. prije otvaranja Tesline tvornice u Grünheideu: “Tesla bi trebao imati mega-rave špilju ispod berlinske gigatvornice.” Čini se da je to i ostvario. Prema informacijama Tagesspiegela u tvornici od 2022. radi 12 tisuća ljudi.

U videu koji je Thierig podijelio na Linkedinu vide se šarene laserske zrake, DJ, rasplesani ljudi i osvijetljeni tunel koji naglašava moderan i futuristički ambijent kluba.

Povezanost Elona Muska s techno scenom

Elon Musk nije stranac na berlinskoj klupskoj sceni. Tijekom posjeta Berlinu u travnju 2022. primijećen je u poznatim klubovima kao što su “KitKat” i “Sisyphos”. Sven Väth mu je puštao na otvaranju Giga tvornice u Njemačkoj. Priča se da je Musk također stajao ispred legendarnog “Berghaina”, iako ostaje nejasno je li prevladao zloglasnu klupsku politiku oko selekcije na ulazu. Prema informacijama koje su tada bile poznate svijet se viralno našalio na njegov račun jer ipak nije uspio ući u Berghain.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.