Skip to main content
  • iphone
  • 14.10.2011.

iOS 5 – nadograditi ili ne?

Mnogo je zaljubljenika u iPhone koji će radije istražiti novi operativni sustav i OS5 i nadograditi svoj postojeći iPhone nego što će požuriti nabaviti novi primjerak iPhonea 4S. Iz Appleove industrije tvrde da se radi o najvećem i najkorisnijem mobilnom operativnom sustavu do sada.

Piše: 

Naslovna foto

iPhone


Ukoliko ste već otključali svoj iPhone i nadograđivali ga ranijim softwerima onda je vrijeme da napravite iTunes update. Jučer je izašla posljednja verzija iTunesa 10.5 bez koje nećete moći napraviti update na iOS 5. Uređaji koji se mogu updateati su iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 4S.  Napominjemo da još uvijek ne postoji jailbreak ni unlock za iOS 5, stoga ako vam je potreban unlock ne žurite s nadogradnjom iOS5.
 
Ukratko iOS 5 sadržavat će 200 novih funkcija između ostalog prednosti su svakako; Novi centar za notifikacije, iMessage – Novi servis za poruke koji uključuje besplatno slanje SMS i MMS poruka korisnicima iOS sustava, Newsstand store – preko kojeg ćete imati mogućnost pretplatiti se na određene časopise, Reminders app – podsjetnik koji se aktivira ne samo u određeno vrijeme već i na određenom mjestu uz pomoć GPS-a ( npr. ukoliko se nalazite kraj trgovine može vas podsjetiti da kupite određene namirnice i sl. ), zatim dopunjenu kamera aplikaciju kojom možete doći do kamere preko lock zaslona, Photo App uz pomoć kojeg će vaše fotografije izgledati još bolje, te nova verzija Safarija koja donosi Safari reader i tabove. iOS 5 je kompatibilniji i s Twitterom, bolje rečeno automatski ste povezani na Twitter što znači da možete twitovati direktno iz Safarija, YouTubea ili Mapa bez dodatnog ulogiravanja preko web stranica.

Ne zaboravimo iCloud servis koji će pohraniti sve vaše dokumente u takozvani oblak kompatibilan sa svim ostalim iOS uređajima bez prebacivanja sadržaja s jednog uređaja na drugi.

Naravno nije sve tako idealno pa su se već javile različite greške od jučer, od kada je iOS 5 dostupan za download, no one su i dio nepripremljenosti korisnika. Stoga prvo pripremite iTunese, rebootajte računalo, iPhone, modem, provjerite imate li dovoljno memorije i ugasite privremeno ostale programe koje zahtjevaju svakodnevni update. Ostale greške vezane su za samu konekciju prema Apple Serverima, jer svi baš kao i vi žele odmah nadograditi svog ljubimca. Ukoliko dobivate Internal ili Unknown greške, budite strpljivi i probajte malo kasnije te ako vam i nakon downloada javlja grešku idite na “download only” i kasnije idite na ručni update. Sretno!

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.