Skip to main content
  • 28.08.2024.

Jean-Michel Jarre predvodi zvjezdanu postavu od čak 24 DJ-a na zatvaranju Paraolimpijskih igara u Parizu

Nikad u povijesti Olimpijade i Paraolimpijade se nije okupilo toliko umjetnika iz jednog žanra, kao što će se okupiti na zatvaranju u Parizu.

Piše: 

Pionir elektronske glazbe Jean-Michel Jarre bit će glavna zvijezda ceremonije zatvaranja Paraolimpijskih igra u Parizu koja će se održati 8. rujna. Njegov nastup obilježit će i početak i kraj događaja, spajajući bogatu povijest francuske elektroničke glazbe s njezinom živopisnom suvremenom scenom.

U proslavi koja obećava elektrizirati Stade de France, Jarre predvodi zvjezdanu postavu od čak 24 DJ-a i producenata među kojima su vodeći francuski elektronički umjetnici: Agoria, Alan Braxe, Anetha, Boston Bun, Breakbot & Irfane, Busy P, Cassius, Chloe, Chloe Caillet, DJ Falcon, Etienne De Crecy, Greg, Irene Dresel, Kavinsky, Kiddy Smile, Kittin, Kungs, Martin Solveig, Nathalie Duchene, Ofenbach, Polo & Pan, Tatyana Jane i The Avener.

Ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara neće samo istaknuti ključnu ulogu Francuske u razvoju elektroničke glazbe, već će također odati počast njezinim korijenima, kao i bogatom pariškom noćnom životu. Kako iz organizacije ceremonije zatvaranja najavljuju to će biti “sjajan spektakl koji kombinira vizualnu umjetnost sa zvučnim doživljajem koji će ostaviti trajan dojam.”

Jarre je u izjavi za medije istaknuo kako je oduševljem pozivom da se pridruži ceremoniji zatvaranja te je pohvalio umjetničkog direktora Romaina Pissenema, nazvavši ga jednim od vodećih svjetskih kreatora showova. Legendarni francuski DJ i producent je također naglasio važnost nastupa zajedno s etabliranim i nadolazećim francuskim elektronički umjetnicima smatrajući ovaj trenutak snažnom potvrdom globalnog utjecaja Francuske u elektroničkoj glazbi.

Podsjetimo, elektronička glazba je već bila zastupljena na zatvaranju samih Olimpijskih igara u Parizu nešto ranije ovog mjeseca kada su isto na Stade de Franceu nastupili Air, Justice, Kavinsky, Pheonix, kao i brojni drugi umjetnici.

umek desk
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.