Jeste li već probali sladoled od Absinta?
Najviše se osim hladnim pivom ljeti volimo rashladiti sladoledom, pa smo odlučili pronaći neku novi uzbudljivi okus za ovo ljeto.
Ljubitelji biljnog okusa, ljubitelji Absintha i oni koji jednostavno vole isprobavati nove okuse sladoleda svakako bi trebali kušati ovaj ili ga pokušati sami napraviti. Proizvedena na bazi vermutskih trava, anisa i sl. ova svjetlozelena ili sasvim bezbojna tekućina koja sadržava približno 55-70 % alkohola u svom originalnom izdanju kod nas je većinom u dostupna kao "Zelena čarobnica" i sadrži puno manji postotak alkohola.
U nekim je zemljama čak i zabranjena njegova proizvodnja zato što je dosta jak i ukoliko ga se previše popije ima blagi halocinogeni efekt. No u Pragu postoji i slastičarnica koja prodaje isključivo sladoled od Absintha, a čini nam se i kao dobra ideja za tulume pa vam u nastavku donosimo recept kako bi ga mogli sami pripravili. Naravno ako negdje ovog ljeta u Hrvatskoj naiđete na sladoled ovog okusa javite nam svakako i mi ćemo vama.
Sladoled od Absintha
Sastojci:
– 250 ml mlijeka
– 500 ml slatkog vrhnja
– 130 g šećera
– prstohvat soli
– 5 žumanjaka
– 4 – 5 žlica absintha
Priprava:
– Zagrijte mlijeko, šećer i sol u jednoj posudi
– zatim napunite drugu zdjelu slatkim vrhnjem
– u zasebnu zdjelu umutite žumanjke i postepeno na laganoj vatri ulijevajte žumanjke u smjesu mijeka, šećera i soli neprestano miješajući
– kuhajte dok vam smjesa ne bude dovoljno gusta da se zadrži na žlici
– zatim pomješajte tu smjesu s vrhnjem, dodajte absinth i još zelene boje za kolače ukoliko želite intenzivniji zeleni izgled sladoleda
– sve skupa još jednom izmiksajte i stavite u zamrzivač
– nakon što se smjesa pretvori u sladoled, ukrasite po želji i uživajte u novom okusu!!