Skip to main content
  • alt
  • 14.02.2015.

Kuda svjetski putnici žele u 2015.?

Znaš onaj osjećaj, poznaješ ga dobro. Osjećaj kada se probudi nemir. Kada gledaš svoj grad, svoja mjesta, svoje ljude i sve ih voliš, ali nešto se kuha unutra.

 
Stopala nemirno cupkaju a, kolotečinom natopljeni, dani žude za avanturama, za novim licima, pričama, kuturama, neprospavanim noćima ispod nekog drugog neba s drugim zvonkim riječima u ušima.
 
Slušaj nemir. On ti govori da je vrijeme za slijedeću stepenicu, da je vrijeme da rasteš a nikada ne rasteš toliko kao kada iskušavaš nešto novo, istražuješ mjesta na kojima nikada nisi bio.
 
Fodor’sTravel stranica virnula je u srca ovih nemirnih duša koje granice ne vežu i istražila nova najpopularnija svjetska mjesta na koja žele odložiti kovčege u 2015. Podaci koje su imali iz baze prethodne godine donijeli su potvrde nekih uvriježenih destinacija, ali i iznenađenja.

alt

 
Što se tiče svjetskih destinacija iznenađenja su ovdje bila oskudna pa su se na top desetku poredala uvriježena turistička odredišta poput Pariza, New Yorka, Rima, Florida Keysa, St. Martina i St. Maartena, New Orleansa, Mauia, Londona, Velikog otoka i Barcelone.
 
No za nas iznimno ugodno izennađenje, koje nam lice razvlači u jedan od onih od uha do uha, nastupilo je u kategoriji poželjnih svjetskih destinaciju u usponu gdje je na prvo mjesto zasjela baš jedna mala osunčana zemlja na obali Jadrana. 
 
Da dragi naši, Hrvatska obala je odjednom doživjela rast od 2,496% u poželjnosti. Čini se da se dobre vijesti šire poput šumskog požara koji je zapalio srca globalnih flaneura i da se Hrvatska našla na mnogim popisima onoga što se treba posjetiti za života.

alt

 
Iza nas su se smjestili Portugal, Turska, Francuska, Španjolska, Austrija, Maldivi, Tailand, Maroko i još jedna regionalana destinacija, Crna Gora, na desetom mejstu.
 
Ovaj nagli rast svakako možemo pripisati generalnom buđenju zemlje kojoj je jasno koliko toga ima za ponuditi svjetskim putnicima, ali ne smijemo zanemariti moć glazbe. Jedna od njenih uloga je da liječi, da popravlaj pukotine i umeće note u ona mjesta do kojih riječi ne dopiru. Moramo pohvaliti golemu festivalsku mašineriju Lijepe Naše koja je djelomično odgovorna za priljev maldih željnih zabave i života iz cijeloga svijeta na vrući topli pijesak. Dovoljno je reći da su samo 4 najveća festivala prethodne godine u proračun ubrizgala 350 milijuna turističkih kn. 

alt

 
Ponosni smo na naše ljude koji neumornim radom podižu Scenu festival po festival, koji se trude dovesti najbolje umjetnike, pružiti programe kojima je cilj stavranje najljepših iskustava slobode i sjećanja za čitav život. Stoga party on dragi naši! Sve ono što dolazi mnogo je ljepše od onoga što smo ostavili iza sebe!
 
pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.