Skip to main content
  • 27.04.2021.

Live Nation kreira program zelenih turneja za umjetnike

Program turneje Green Nation ima za cilj pružiti obožavateljima "glazbena iskustva uživo koja štite naš planet"

Piše: 


Live Nation Entertainment najavio je lansiranje novih smjernica koje će umjetnicima i njihovim timovima pomoći da razviju održive turneje nakon povratka glazbene industrije u normalu. Program turneje Green Nation, dio je inicijative Green Nation pokrenute 2019. godine, a savjetovat će umjetnike promovirane u Live Nationu kako usvojiti ekološke prakse tijekom turneje koje "daju prednost ljudima i planeti", navodi tvrtka.

Četverostrani pristup usredotočit će se na:

1. Planiranje
– odabir zelenih mjesta, maksimiziranje učinkovitosti usmjeravanja putovanja, procjena mogućnosti prijevoza i još mnogo toga

2. Proizvodnja
– mjerenje i optimizacija svega, od dizajna pozornice do snage napajanja

3. Nabava
– „svjestan i pravedan“ pristup prema nabavci robe, ugostiteljstva i ostalih zaliha

4. Zajednica
– traženje angažmana sa svima koji su uključeni u turneju, od obožavatelja, teama do brend partnera

Prema nedavnom istraživanju održivosti, 82% kupaca Live Nationa na globalnoj razini kaže da nastoje održavati ekološki održiv način života. Kako bi nadzirao ove napore, Live Nation je unaprijedio Lucy August-Perna u direktoricu globalne održivosti. August-Perna u Live Nationu je od 2016. godine, vodila programe za integriranje mjera održivosti poput smanjenja otpada, energetske učinkovitosti i angažmana obožavatelja i zaposlenika širom američkih lokacija.

"Live Nation ima priliku i odgovornost pružiti umjetnicima i obožavateljima glazbena iskustva uživo koja štite naš planet", kaže Michael Rapino, predsjednik i izvršni direktor najveće svjetske tvrtke za zabavu uživo. "Nadahnjuju nas umjetnici koji se neprestano zalažu za zelenije mogućnosti, a kako razvijamo te najbolje prakse, Green Nation Touring Program pomoći će im da postanu standardi u industriji, tako da svi zajedno možemo ostvariti najveći mogući utjecaj."

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.