Skip to main content
  • 18.11.2022.

Mlade Splićanke su zgrožene jer nisu mogle u klub zbog patika

Što se može, a što ne može odjenuti za izlazak u noćni klub? Vlasnici splitskih klubova, po tom su pitanju poprilično jasni – poželjno je da su djevojke u štiklama, prenosi Slobodna Dalmacija

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto by Vi Tran Thi Mong from Burst

Nekoliko mladih Splićanka obratilo se redakciji lokalnih novina kako bi se požalile na problem koji su doživjele prilikom izlaska. Zgrožene su kako kažu nesuvislom politikom dijela splitskih klubova.

“Izlazak nam se u subotu dogodio sasvim spontano. Inače smo studentice, pa smo odlučile “razbitivikend od učenja i popiti negdje piće. U dva kluba nije nas pustilo jer smo nosile patike. Razumijemo da svaki klub ima svoja pravila, ali sve smo bile sređene, našminkane, s frizurom i outfitom. Shvatile bi da su nas odbili da smo bile nesređene ili u trenirci.” ističu anonimne studentice.

Novinarka Slobodne Dalmacije “bacila se” u istraživanje. Nazvala je nekolicinu klubova na području grada Splita i upitala ih može li u klub za vikend u patikama.

“Hmmm… A šta ja znam, ako baš ne možete u štiklama, onda možete u patikama, ali inače je pravilo u štiklama. Samo onda to recite na ulazu” poručili su iz prvog kluba.

Iz drugog kluba, stigao je sličan odgovor. “Ne može, pravilo je da imate 21 godinu i da ste u štiklama.”, a na pitanje što ako ima problem s nogom i ne može obuti štikle odgovaraju “Ne znam šta bi vam reka. Ako vas je pet – šest u ekipi, a jedna je u patikama, progledat ćemo joj kroz prste.”

Ovisno koji klub u Splitu odaberete, velike su šanse da naiđete na “modnog inspektora” na ulazu u klub koji će procijeniti jeste li dovoljno sređene da zaslužite boravak u njemu.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.