Skip to main content
  • 19.06.2024.

Mobiteli na plesnim podijima izazivaju polemiku na sceni, a evo što kažu naši čitatelji

Klubovi diljem svijeta su krenuli u borbu za smanjenje korištenja mobitela na plesnim podijima.

Piše: 

Jučer smo prenijeli vijest kako je najbolji klub na svijetu prema DJ Magu, Hï Ibiza na dvije rezidencije ovog ljeta zabranio korištenje mobilnih uređaja na plesnom podiju. Riječ je o rezidenciji Jamesa Hypea i Meduze zvana “Our House” koja petkom preuzima plesne podije kluba, te rezidenciji Damiana Lazarusa subotom.

foto: Time Out/Shutterstock

Sličnu politiku po pitanju korištenja mobitela na plesnom podiju već godinama ima nekolicina znamenitih klubova u Europi poput Berghaina, Tresora, fabrica i Folda, ali sad su im se krenuli priključivati i drugi klubovi.

Vijest o zabrani korištenja mobitela na plesnim podijima, te generalnom poticanju publike da se fokusiraju na zabavu, ples i glazbu, a ne na snimanje svakog trenutka partyja je pozdravljena od strane brojnih DJ-eva i ljubitelja elektorničke glazbe, kao i od naših čitatelja koji su jučer pokrenuli veliku diskusiju upravo na ovu tematiku.

Evo što kažu naši čitatelji.

Jedan čitatelj se prisjetio svog novogodišnjeg putovanja na Tajland, gdje je našisao na zanimljivu situaciju. “Za našu novu godinu na festivalu Neon Countdown u Bangkoku, 7 minuta vatromet, svi snimaju. Nitko nikom ni ne čestita Novu. Mislio sam, sad će čestitanja, kad ono ništa. Pa sam i ja izvadio mobitel da snimam njih kako ne čestitaju haha.”

Drugi čitatelj je prepričao svoje iskustvo odlaska u klub u Milanu koji već prakticira sličnu politiku vezanu uz mobitele. “Bia sam u klubu u Milano… na ulazu u klub izbacivač ti stavi neke naljepnice na kameru od mob, pa ti snimaj. Ako te uhvatu da si je skinija i da slikajes, bez puno priče noga u guzicu i letiš iz kluba…tako triba radit svugdi!!!”. Sličnu priču ima i još jedan čitatelj, koji prepričava situaciju iz Beča “U Beču već odavno zabranjeno slikanje snimanje…negdje naljepnica negdje cisto zabrana…ako te uhvate zabrana ulaza na duži period.”

Osim vlastitih iskustava, naši čitatelju su uvelike dali podršku, kao i druge ideje za provođenje ove politike.

“Eee to bi bio posao. Na ulazu ostavit mobitel u tkz. mobitelarnicu :)) i onda 6 sati nema skrolanja, nema fotkanja, samo vajb! Ja sam za.”

“Konačno neko pametan, u klub se ide plesat, a ne naslikavat”””Konačno neko pametan, u klub se ide plesat, a ne naslikavat”

“Budućnost više ne izgleda tako loše.”

umek desk
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.