Skip to main content
  • 4.08.2024.

Ovo je Golden Spike, zemljopisno središte Black Rock Citya i Burning Man festivala

Od ove točke pojavit će se Black Rock City, koji će služiti kao središte za inovativnost i kreativnost Burning Man zajednice koja će zračiti u svijet.

Piše: 

Golden Spike (Zlatni šiljak) je zabijen čekićem u zemlju, označavajući mjesto na kojem će se Čovjek izgraditi i kasnije spaliti. Trenuci poput ovih čine veličanstvenim doživjeti uspon nečeg prolaznog.

Na neki način, ceremonija Spike postala je vrlo, vrlo poznata svima koji su u nju uključeni. Šiljak, kao što vjerojatno znate, označava samo mjesto na kojem će Čovjek biti podignut, a zatim kasnije spaljen, i označava zemljopisno središte Black Rock Cityja, oko kojeg će se rasporediti avenije i ulice. Također označava početak sezone Burning Mana i to je, poput mnogih drugih stvari koje su se pojavile oko samog događaja, postalo slojevito u ritualima i ceremonijama.

Morate ponijeti vlastito ‘sve’ da biste preživjeli ovdje—hladovinu, hranu, vodu, sve —jer ne možete pobjeći od sunca na pustoj plaži

Na dan kada je u Gerlachu 40°C, ponovno se pitate što je opsjednulo prve organizatore Burning Mana da odaberu ovo bogom zaboravljeno mjesto za mjesto događaja i zašto su odabrali najtopliji dio dana da bi imali Svečanost šiljaka. Rano ćete osjetiti koliko bezbožno vruće sve može biti u pustinji od prvog dana. Osim toga, sada ste na 4000 stopa nadmorskoj visini, ali vi osjećate te učinke.

Budući da se nalazite u visokoj pustinji, ne samo da može biti nevjerojatno vruće danju, već također može postati nevjerojatno hladno noću. Moglo bi biti i vjetrovito uz pješćane oluje, kao što je bilo u prošlosti. Nebo može biti blistavo prekrasno plavo ili može biti crveno zasjenjeno dimom iz više požara u Kaliforniji.

Zato morate biti spremni na sve jer svašta se može dogoditi, a obično se i dogodi. Zavijajući vjetrovi i nemilosrdna vrućina i sunce. Morate ponijeti vlastito ‘sve’ da biste preživjeli ovdje—hladovinu, hranu, vodu, sve —jer ne možete pobjeći od sunca na pustoj plaži.

umek desk
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.