Skip to main content
  • 1.08.2024.

Partijaneri Berghaina otkrili svoje rituale: “Kada uđem u klub prvo idem po sladoled”

Kontroverzan, legendaran, tajanstven, misteriozan, notoran, popularan – samo su od nekih pridjeva koji se pridodaju berlinskom Berghainu i to s razlogom.

Piše: 

Naslovna foto

Rick Rampart

Berghain je “sveti gral” za brojne partijanere, to je klub na čiji spomen se uvijek zagolica mašta. S obzirom na njegovu ekskluzivnost, svi zainteresirani za ples u kultnom berlinskom klubu teško da će dobiti svoju priliku, stoga se često istražuju pikanterije iz samog izlaska u Berghain.

Tako su nedavno berlinski novinari, kao i reddit korisnici uhvatili tematike rituala koje partijaneri imaju u Berghainu, kako bi svima još više približi čari izlaska u jedan od najpoznatijih svjetskih klubova.

Dio redovnih partijanera u svojim odgovorima je potvrdio niz stereotipa koji se vežu uz sami Berghain – počevši od modnih odabira, preko situacija na samom ulasku pa sve do konzumacije supstanci i otvorenog izražavanja seksualnosti. Dok s druge strane tu je i dio partijanera koji žarko žele ući u klub iz tjedna u tjedan, ali jedini ritual koji doživljavaju je “nein” na vratima.

Naravno, tu je i dobar dio partijanera koji ne podliježe stereotipima, već ima svoje jedinstvene rituale. Primjerice, jedan partijaner nakon što provede dugo vremena čekajući na ulasku, prvo ode po sladoled da se opusti, a tek onda posjeti plesni podij da osjeti vibru večeri. Još nekoliko partijanera na redditu je potvrdilo da je sladoled u Berghainu super i da ga se mora probati u nekom trenutku večeri.

“Kada uđem u klub prvo si naručim espresso s pićem u bočici od 350ml, koja će mi kasnije poslužiti kao boca za vodu tijekom cijele večeri.” objašnjava svoj ritual i taktiku za hidrataciju još jedan partijaner, dok je jedna partijanerica preporučila svoj ritual, a to je pojesti bananu dok čekaš red za WC: “Uvijek kad sam u redu za toalete pojedem bananu. To me drži okupiranom dok čekam i donese mi prijeko potrebnu energiju za plesni podij.”

Dobar dio partijanera također objašnjava kako je važan dio njihovog rituala presvlačenje nakon ulaska u klub, a neki od njih imaju čak “svoj” kauč na kojem to uvijek odrade. Razlog presvlačenja na kauču navode jest da mogu doći malo sebi od čekanja za ulazak, ali to koriste kao priliku za popiti prvo piće večeri te “skenirati” tko sve ulazi u klub.

Još zanimljivih rituala iz kultnog berlinskog kluba možete pročitati ovdje.

pvd desk
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.