Skip to main content
  • Noćni hakl 2011
  • 13.09.2011.

Počeo četvrti Noćni hakl

Ljubitelji hrvatske košarke ne očajavajte! Unatoč lošoj predstavi hrvatske reprezentacije u Litvi,  upravo u ovom trenutku na nekom derutnom igralištu ili  dotrajaloj dvorani, na parketu ili nezahvalnoj  betonskoj podlozi marljivo i ustrajno s loptom u ruci neki klinac vježba ispod koša, sam ili sa svojom vjernom ekipom iz kluba ili kvarta. 

Naslovna foto

Noćni hakl 2011

Dok je god takvih košarkaških fanatika, hrvatska košarka ima budućnost i perspektivu… Međutim prije nego li predani klinac izbrusi svoj talent i zablista u punom sjaju na nekom od nadolazećih europskih prvenstava, zasigurno će prije toga svoje vještine dobrano izbrusiti na brojnim haklovima. Hrvatska košarka nema NBA ligu, ali nasreću hrvatska ulična košarka ima Noćni hakl, manifestaciju koja je prerasla gabarite običnog turnira i evaluirala u novi streetball pokret. 

Najmasovniji i najatraktivniji haklerski miting u zemlji je počeo ove nedjelje prvim kvalifikacijskim turnirom u kultnom ŠRC Grana Klaka. Drugi kvalifikacijski turnir se održava 17.09. na Špansko Oranicama, a najbolji timovi s oba će ukrstiti mačeve na finalnoj košarkaškoj bitci 25.09. na Trgu bana Josipa Jelačića.

Dašak ljeta  u ovim rujanskim danima vratiti će nam  stimulativnom playlistom DJ Go Cut,  a streetball je nezamisliv bez kvalitetnog Hip – Hopa, stoga će mikrofonom u pauzi između tekmi zagospodariti 2IB, Doxpit iAftlalyfe sa tvrdokornim rimama, bitovima i  ostalim poslasticama za ljubitelje urbane glazbe.

{youtube}Bk8poO-fpS4{/youtube}

Turnir Noćni hakl već četvrtu godinu za redom  provodi skupina mladih kreativaca iz „Kluba mladih Sineki“ u sklopu projekata „Košarka, a ne klošarka“ i „Hip – hop, a ne dop“ uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Potaknuti kroničnim nedostatkom kvalitetnih športskih i urbano kulturnih sadržaja vikendom navečer za mlade u gradskim četvrtima, kao i neopremljenim, mračnim, derutnim školskim i javnim igralištima, odlučili su pokrenuti iznimno posjećeni Noćni hakl, s ciljem popularizacije rekreativnog  sporta i promicanja zdravih životnih stilova i navika.

Lani je košarkaška ekipa Klubske Scene osvojila kvalifikacijski turnir u Dubravi te naposljetku u finalu na trgu Bana Jelačića osvojila 3. mjesto.

 

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.