Skip to main content
  • 12.07.2024.

Posjetitelji festivala se mogu upoznati s procesom “in vitro” (IVF) oplodnje dok uživaju u nastupima poznatih DJ-a

Way Out West u Švedskoj nadaju se odgojiti “novu generaciju obožavatelja” svirajući im setove uživo tijekom oplodnje

Piše: 

Naslovna foto

Love Hulten

Najutjecajniji glazbeni festival u Švedskoj, Way Out West, odlučio je osigurati svoju buduću bazu obožavatelja na, u najmanju ruku, neobičan način.

Love Hulten

Na glazbenom festivalu Way Out West, na IVF pozornici, Peggy Gou i Fred Again će izvoditi setove uživo u laboratoriju za spermu i jajne stanice. Ova jedinstvena pozornica stvara posebnu atmosferu koja povezuje znanost i glazbu. Festival se održava u zanimljivom okruženju gdje se posjetitelji mogu upoznati s procesom “in vitro” (IVF) oplodnje dok uživaju u nastupima poznatih DJ-eva. Cilj ovog neobičnog spoja je povećati svijest o važnosti reproduktivne medicine kroz interaktivno i edukativno iskustvo.

Nedavne studije pokazuju da glazba poboljšava stopu oplodnje tijekom IVF procesa

In vitro oplodnja (IVF) je medicinski postupak koji uključuje spajanje jajne stanice žene i sperme muškarca u laboratorijskoj posudi. Pomaže milijunima da zatrudne svake godine. Nedavne studije pokazuju da glazba poboljšava stopu oplodnje tijekom IVF procesa.

Way Out West 2024. održat će se od 8. do 10. kolovoza u Göteborgu. Uz gore spomenute headlinere, festival će sadržavati setove poput André 3000, Jessie Ware, Chase & Status, Sampha, Fever Ray, Tkay Maidza, Kenya Grace…

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.