Skip to main content
  • 15.12.2019.

Preko 1500 DJ-a potpisalo peticiju za uklanjanje plastike na partijima

Bye Bye Plastic je pokret za uklanjanje plastike za jednokratnu upotrebu iz glazbene industrije, a osnovan je na inicijativu Vivie-Ann Bakos poznatije kao Blond:ish

Piše: 


Preko 1500 poznatih svjetskih DJ-a među kojima se ističu Richie Hawtin, Sven Väth, Honey Dijon, Danny Tenaglia, Ben Klock, Pete Tong, Tale of Us potpisali su ovu peticiju pod imenom "#PlasticFreeParty".

Svaki DJ koji je potpisao peticiju obvezuje se držati se pravila koje zabranjuje jednokratnu upotrebu plastike u DJ kabini. Pogledajte zanimljiv video spot koji je snimljen tim povodom.

"Promjene potiču pokreti", kaže osnivačica, Vivie-Ann Bakos. "Pokreti nastaju u zajednici, kreativnosti, participiranju i idealizmu. Tajni sastojak ili supersila u ovoj kombinaciji je glazba. To je apsolutno ono što nas veže i ujedinjuje pa iskoristimo glazbu za beskrajno dobro."

Festivali diljem svijeta pokreću inicijative za smanjenje upotrebe plastične ambalaže, a nedavno su neke stvari pokrenute i na Ibizi – otoku koji je tvorac svih trendova. Nakon što je prošle godine tema svih većih konferencija bila mentalno zdravlje, 2020. će zasigurno donijeti brojne diskusije oko uklanjanja plastike za jednokratnu upotrebu u glazbenoj industriji.

umek desk
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.