Skip to main content
  • 29.04.2013.

Pristupačna Korgova Volca serija

Na nedavno održanome Musikmesse u Frankfurtu, Korg, najpoznatiji proizvođač elektronske opreme, predstavio je Volca seriju koja uključuje tri mini analogna uređaja  – Volca Beat, Volca Bass i Volca  Keys čiji nazivi otkrivaju i njihove funkcije.

Piše: 


Vizualno govoreći, Volca serija sliči onoj Korgovoj prethodnoj Monotribe seriji, te upakirana u sjajan metal poprima vintage značajke. Volca Bass pak neodoljivo podsjeća na legendarni Roland TB-303 dok shema boja na Volca Beatu sliči onoj TR-808.

Iz glazbene pak perspektive, Volca Keys ima tri oscilatora i 27 sićušnih tipki za prebiranje, sekvencer koji omogućuje snimanje pojedinih faza, Volca  Bass također ima konfiguraciju od tri oscilatora koji proizvode cijelu paletu bubnjeva, a tu je i analogni filter za usavršavanje tih istih. Volca Beat prava je mini ritam mašina koja iz minimalnih parametara izvlači maksimalan učinak zahvaljujući PCM uređaju.
{youtube}TCy1EPBicRo{/youtube}

Svaki se od sintesajzera može koristiti zasebno, a preko MIDI veze može se povezati s vašom elektronskom radnom stanicom. Cijela Volca serija je prenosiva, što znači da možete svirati bilo gdje i bilo kada, ima pogon na baterije, veoma snažne zvučnike, a  i cijena svakog uređaja je veoma pristupačnih 149,99 američkih dolara. Serija će u prodaju biti puštena tijekom lipnja, a do tad pogledajte kako zvuče Korgovi snažni analogni patuljci.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.