Skip to main content
  • 12.08.2024.

Raskoš francuske elektroničke glazbe prezentirana na zatvaranju Olimpijskih igara

Olimpijske igre u Parizu službeno su zatvorene.

Piše: 

Naslovna foto

x.com/olympics

Tradicionalna ceremonija zatvaranja Olimpijskih igra održana je na francuskom nacionalnom stadionu. Na samoj ceremoniji zatvaranja bilo je uključeno više od 100 plesača, cirkusnih umjetnika i drugih izvođača. Širu publiku su zabavile kaskaderske scene s Tomom Cruiseom ili pak dio ceremonije sa Zlatnim putnikom koji je sve prisutne, kao i one pred malim ekranima vodio kroz povijest Olimpijskih igara.

Osim scena koje uzimaju dah, važan dio ceremonije zatvaranja Olimpijade su bili i glazbeni nastupi koji su prezentirali raskoš francuske elektroničke glazbe milijunima ljudi diljem svijeta.

Tako je sami soundtrack ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu obilježio slavni francuski duo Justice čije trake “Genesis”, “Love S.O.S.”, “The End” i “D.A.N.C.E.” su se mogle čuti tijekom cijele večeri. Štoviše, “Genesis” je ispratila atletičare koji su olimpijsku baklju predali sljedećem gradu domaćinu ljetne Olimpijade – Los Angelesu.

Što se tiče nastupa na Stade de Franceu, njih su predvodili kultni francuski elektro-pop i synthwave DJ i producent Kavinsky koji je izveo live verziju svog hita “Nightcall“, kao i francuski retro chill-out duo Air koji je nešto ranije ovog mjeseca nastupio u Šibeniku te synth-pop, new wave bend Pheonix.

Sami kraj ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu je prošao s kadrovima iz Los Angelesa koji će 2028. godine biti domaćin ljetne Olimpijade. Glazbenu razglednicu s plaže u Los Angelesu su poslali Snoop Dogg i Dr. Dre koji su izveli “Drop It Like It’s Hot” i “The Next Episode“.

Podsjetimo, na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu je debitiralo nekoliko novih sportova i disciplina među kojima je bio i breakdance. Kako je breakdance postao olimpijski sport možete pročitati ovdje, a povijesne zlatne medalje su odnijeli Kanađanin Phil Wizard i Japanka Ami Yuasa.

pvd desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.