Skip to main content
  • Watermelon Daisy
  • 26.07.2006.

Recept: Gin Daisy

Priprema: Gin, limun i grenadine sirup promućkati u shaker-u sa 4-5 kockica leda.

Piše: 

Naslovna foto

Watermelon Daisy

Najbolje je umotati shaker u krpu. Nakon toga procjediti piće u koktel-čašu i dodati malo sode. Kao garniš koriste se koktel višnje. Dodatne informacije: Ovo je veoma jednostavan koktel čiji kvalitet veoma zavisi od sastojaka koji se koriste. Najvažnije je koristiti svježe cijeđeni limun. Ako je limun suviše kisel ili gorak piće neće uspjeti – zato uvijek prvo treba probati. Zavisno od vašeg ukusa možete varirati količinu limuna i grenadine sirupa. Kad je gin u pitanju, treba koristiti Gordon's koji ovom koktelu daje posebnu svježinu. Bombay Sapphire nije pravi izbor za ovaj koktel. Od posebnog značaja je grenadine sirup. On ima velik utjecaj na boju ali i na ukus. Najbolji izbor je Bols Grenadine Syrup. Ovo je jedan osvježavajući koktel koji će se svakom svidjeti. Piće je slatko-kiselo. Ni šećer sirupa ni kiselina limuna ne dominiraju.

Sastojci:
4 cl Gordon's Special London Dry
2 cl Limun
1 cl Bols Grenadine sirup
1 shot soda

Izvor: https://www.cocktails.rs

boogaloo web
boogaloo nye
Sempliranje. Bez sumnje, jedno od najutjecajnijih i najkreativnijih tehnika moderne glazbene produkcije – no istovremeno često omraženo i osporavano
boogaloo nye
Sempliranje. Bez sumnje, jedno od najutjecajnijih i najkreativnijih tehnika moderne glazbene produkcije – no istovremeno često omraženo i osporavano