Recept: Gin Daisy
Priprema: Gin, limun i grenadine sirup promućkati u shaker-u sa 4-5 kockica leda.
Najbolje je umotati shaker u krpu. Nakon toga procjediti piće u koktel-čašu i dodati malo sode. Kao garniš koriste se koktel višnje. Dodatne informacije: Ovo je veoma jednostavan koktel čiji kvalitet veoma zavisi od sastojaka koji se koriste. Najvažnije je koristiti svježe cijeđeni limun. Ako je limun suviše kisel ili gorak piće neće uspjeti – zato uvijek prvo treba probati. Zavisno od vašeg ukusa možete varirati količinu limuna i grenadine sirupa. Kad je gin u pitanju, treba koristiti Gordon's koji ovom koktelu daje posebnu svježinu. Bombay Sapphire nije pravi izbor za ovaj koktel. Od posebnog značaja je grenadine sirup. On ima velik utjecaj na boju ali i na ukus. Najbolji izbor je Bols Grenadine Syrup. Ovo je jedan osvježavajući koktel koji će se svakom svidjeti. Piće je slatko-kiselo. Ni šećer sirupa ni kiselina limuna ne dominiraju.
Sastojci:
4 cl Gordon's Special London Dry
2 cl Limun
1 cl Bols Grenadine sirup
1 shot soda
Izvor: https://www.cocktails.rs
Najbolje je umotati shaker u krpu. Nakon toga procjediti piće u koktel-čašu i dodati malo sode. Kao garniš koriste se koktel višnje. Dodatne informacije: Ovo je veoma jednostavan koktel čiji kvalitet veoma zavisi od sastojaka koji se koriste. Najvažnije je koristiti svježe cijeđeni limun. Ako je limun suviše kisel ili gorak piće neće uspjeti – zato uvijek prvo treba probati. Zavisno od vašeg ukusa možete varirati količinu limuna i grenadine sirupa. Kad je gin u pitanju, treba koristiti Gordon's koji ovom koktelu daje posebnu svježinu. Bombay Sapphire nije pravi izbor za ovaj koktel. Od posebnog značaja je grenadine sirup. On ima velik utjecaj na boju ali i na ukus. Najbolji izbor je Bols Grenadine Syrup. Ovo je jedan osvježavajući koktel koji će se svakom svidjeti. Piće je slatko-kiselo. Ni šećer sirupa ni kiselina limuna ne dominiraju.
Sastojci:
4 cl Gordon's Special London Dry
2 cl Limun
1 cl Bols Grenadine sirup
1 shot soda
Izvor: https://www.cocktails.rs