Skip to main content
  • 6.07.2024.

Ruska DJ-ica i slikarica predstavlja izložbu “Death and Techno” u Njemačkoj

Izložba “Death and Techno” prvi put prikazuje radove hamburške umjetnice Xenie Beliayeve u Hannoveru

Piše: 

Naslovna foto

Fazemag.de

Mnogi ljudi znaju Xeniu Beliayevu prvenstveno kao uspješnu glazbenicu i DJ-icu. Ove je godine, primjerice, izdala pjesmu dark wavea “Way Too Dark”. Ali, 44-godišnja Ruskinja je i slikarica.

Foto Fazemag.de

Na Instagram profilu svoje radove opisuje kao “apstraktnu umjetnost s mračnim, futurističkim prizvukom”. “Poput ekstatičnog učinka repetitivne techno glazbe, njezine slike kao da nadilaze prostor i vrijeme te tako pružaju umjetnički uvid u metafizičke dimenzije naše percepcije i postojanja”, stoji u priopćenju za javnost.

Tu dolazi do izražaja izložba “Death and Techno” koja predstavlja radove velikog formata koji zvučne svjetove ambijenta i techna prevode kroz ritmičke, atmosferične i repetitivne kolorističke površine.

Xenia Beliayeva nadopunjuje izložbu glazbenim događajima koji spajaju njenu DJ karijeru sa slikarstvom, stvarajući ukupno umjetničko djelo sačinjeno od vizualnih i akustičnih podražaja čija je namjera uroniti posjetitelje u transcendentni svijet umjetnosti.

Na Vernissageu će se na aukciji naći posebna djela koja omogućuju doživljaj spontanosti, kreativnosti i emocionalnosti Xenije Beliayeve u vlastita četiri zida te izražavaju napetost između egzistencijalizma i hedonizma.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.