Skip to main content
  • 20.06.2024.

Seth Troxler želi uskrsnuti pokret “antiheroja” na elektroničkoj sceni

“Cijele 90-te su bile oko “antiheroja”. Radilo se na tome da budeš lijenčina i da ti bude pomalo svejedno za sve, zar ne?” istaknuo je u nedavnom intervjuu američki DJ i producent.

Piše: 

Naslovna foto

@bill_patrick

U nedavnom intervjuu za radijski show Beats In Space, na kojemu je pričao o glazbi i svojoj novopečenoj izdavačkoj kući Slacker 85, dotaknuo se svojih ambicija oživljavanja ideje i pokreta “antiheroja” u plesnoj glazbi, jer tvrdi da je danas cijela elektronička scena fokusirana na brojke i imidž.

Troxler je opisao prosječnog “konzumenta” elektroničke glazbe kao nekog tko nema skupi Rolex, ne želi nositi neku ludu košulju, već samo želi uživati u glazbi i biti bez briga.

Odrasli smo uz antiheroje. “Cijele 90-te su bile oko “antiheroja”. Radilo se na tome da budeš lijenčina i da ti bude pomalo svejedno za sve, zar ne?” ističe Seth te dodaje “To je bio vajb. Nisi želio biti cool. Bio si cool, tako što si bio suprotno od toga, barem gdje sam ja odrastao. Nama sportaši i takve klasične popularne osobe nisu bile cool. Tako da sam otkrio da postoji prostor za glazbu kroz koju mogu okupiti ljude koji razmišljaju slično kao ja i da ih predstavljam.”

Seth Troxler je tako izražio želju da ponovno probudi taj moment, koji je obilježio njegovo odrastanje i njegovu generaciju. “Želim ponovno okupljati jednostavne ljude, jer ono što mi radimo, će se prepričavati i inspirirati nove generacije. Tako su mene inspirirale i pokrenule priče o Jeff Millsu i svim ostalim ljudima koji su bili pioniri glazbe.”

Radijski voditelj je u razgovoru napomenuo, da teško da Seth Troxler može biti lijenčina s obzirom na svoju radnu etiku i turneje, na što mu je američki DJ i producent odgovorio: “Ja sam skužio sistem lijenosti te kako napraviti puno više s manje truda. Imam oko sebe dobar tim. Delegiram poslove. Ja smišljam velike ideje, a nakon toga imam čovjeka za ideje koji mi ih pomogne ostvariti.”

Prateći Seth Troxlera na društvenim mrežama, kao i pohodeći njegove nastupe, stvarno se može dobiti dojam o tome o ćemu on priča, a to je jednostavnost i fokus na glazbu. Sljedeća prilika za uhvatiti američkog DJ-a i producenta u Hrvatskoj će biti sredinom kolovoza, točnije od 18. do 22. kada gostuje na 11. izdanju Sonus festivala. Ulaznice su dostupne na web stranici organizatora.

paul 1 desktop
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.