Skip to main content
  • Daito Manabe
  • 20.01.2013.

Upoznajte zanimljiv rad Daita Manabea!

Daito Manabe je japanski umjetnik, programer, DJ, VJ, matematičar i odličan izumitelj. Uz upotrebu moderne tehnologije uspio je napraviti svirajuće tenisice, ali i kontrolirati zvuk uz upotrebu facijalnih ekspresija.

Piše: 

Naslovna foto

Daito Manabe

Možete li se smijati bez emocija?’, pita se Daito Manabe. Slično pitanje postavi si svaki put prije nego li krene u provjeru odgovora kroz neki od njegovih zanimljivih projekata, poput korištenja ljudskih ekspresija lica poput bubanj mašine, a nakon što je nedavno napravio isto, ali s ljudskim pokretima tijela.

Kao DJ i VJ počeo je još kao tinejdžer, a potom je studirao matematiku, no on je i dizajner, programer, a u svojim projektima i kompozitor, koji mijenja našu percepciju korištenja tehnologije, odnosno kako naša tijela i tehnologija mogu biti međusobno povezani.

alt

U videu koji vam predstavljamo, Manabe će vam pokazati kako koristi facijalne ekspresije za kontrolu zvuka, kako jedne Nike tenisice mogu biti više od samih tenisica, te kako robotska ruka može poslužiti u DJ-anju…no, ni to nije sve…
{youtube}xrSFZNb9m1o{/youtube}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.