Skip to main content
  • 24.09.2024.

Vlakovi u Chicagu će biti oslikani muralima u čast house glazbe i njene ostavštine

Chicago uvelike slavi i obilježava 40 godina house glazbe koja je ostavila dubok trag u gradu.

Piše: 

Naslovna foto

House Music Festival / Patrick L. Pyszka

Grad Chicago i njegov Odjel za kulturne poslove i posebne događaje najavili su nekoliko novih projekata javne umjetnosti, uključujući oslikavanje vlakova i murala po kvartovima, među kojima je i jedan projekt koji odaje počast čikaškoj house glazbi i tradiciji.

Nova umjetnička oslikavanja vlakova jedinstveni su ‘pokretni murali’ izloženi širom Chicaga” izjavila je povjerenica DCASE-a, Clinée Hedspeth. “Gradonačelnik Brandon Johnson i ja vjerujemo da javna umjetnost priča priču našeg grada — njegovu ljepotu, otpornost, dušu Chicaga. Oduševljeni smo što možemo predstaviti lokalne umjetnike i kulturne zajednice na vlakovima i kroz murale po kvartovima.

foto: Block Club Chicago

Ovi novi murali po kvartovima interpretirat će teme demokracije, građanske dužnosti, raznolikosti, pravednosti i uključivosti, a također će slaviti naslijeđe čikaške blues i house glazbe. Englewoods Arts Collective će biti zadužen za stvaranje murala posvećenom house glazbi, a on će se nalaziti na vlakovima koji se voze kroz čikaškom West Loopu.

Vjerojatno najpoznatiji mural posvećen house glazbi do sad u “vjetrovitom gradu” je bio onaj u čast Frankieja Knucklesa.

umek desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.