Skip to main content
  • twitter
  • 30.08.2012.

Zašto će Twitter živjeti, a Facebook umrijeti?

U svijetu se korisnici više informiraju putem Twittera nego putem Facebooka, mnogi smatraju da je Twitter  reinkarnacija dnevnih novina koje su u određenom smislu već preminule.

Naslovna foto

twitter

Prema statistikama u Hrvatskoj Twitter ne koriste u tolikoj mjeri kao što se koristi Facebook, no realno Twitter je moderna verzija današnjih dnevnih novina. Iako je Twitter u Hrvatskoj broji više od 19 tisuća korisnika, aktivno ga koristi samo nešto više od 7 000 korisnika, no u svijetu je 500 milijuna korisnika Twiterra, među kojima s u mnogi upravo o ljepoti naše zemlje i našim glazbenim festivalima doznali tim putem.

No da ne skrenemo s teme, razlog zbog kojeg će jednog dana Facebook krenuti smjerom Myspacea leži u činjenici da Facebook mora neprestano evolvuirati, dotjerivati izgled, postavke i mogućnosti kako bi ostao privlačan, dok se Twitter ne mora dotjerivati kozmetički ni stilski i koristi najbitniju osobinu u svijetu informacija, a to je brzina.

facebook

Osim toga na Twitteru imate followere i one koje pratite, sami odabirete što vas interesira , hobije i strasti, pratite ljude i grupe koje su stručne i od kojih možete zaista saznati korisne informacije, definitivno korisnije od onih koje proizvode vaši prijatelji na Facebook zidovima kako bi stvorili određenu sliku o sebi.

Dakle da se ne uplašite, ne govorimo o smrti Facebooka u skoro vrijeme, to će se dogoditi za 10, 15, 20 godina što je u našem svijetu cijela vječnost, ali Twitter će definitivno iskoristiti svoje prednosti kako bi ostao na životu, a to su brzina, bitnost i kvaliteta koja je mladim ljudima potrebna u današnjem svijetu.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.