Skip to main content
  • 19.06.2024.

3-step: Najnoviji je pokret koji je preplavio južnoafričku elektroničku glazbu

Novi afro house žanr koji počinje izazivati ​​”buku” diljem svijeta zove se 3-step. Tko su pioniri? Poslušajte i neka dojmljiva izdanja koja prikazuju evoluciju pokreta

Piše: 

3-step su još uveli producenti pioniri Thakzin, MÖRDA, Atmos Blaq i Heavy-K. Taj afro house žanr, je pod jakim utjecajem amapiano, afro tech, highlife, broken beata, a vjerojatno čak i gqom.

Budućnost house glazbe nikada nije izgledala svjetlije

Pionir Thakzina je umjetnik rođen u Ivory Parku, a zvuk se po njemu pojavio tijekom karantene 2020. “U 3-stepu, svaki zvuk je bitan“, rekao je Thakzin. “Uglavnom je vođen ritmom i komunikacijom bubnjeva. Međutim, muzikalnost igra veliku ulogu jer uravnotežuje raspoloženje pjesme. Sa pjesmama poput ‘Magnificent Dance’ ili ‘Possessed’, moja je namjera bila stvoriti mostove između različitih zvukova i scene, stvoriti nešto novo i otvorenije.

Dolazeći iz zemlje koja se ponosi svojom kreativnošću, neki od nas neprestano traže načine da budu drugačiji. Globalno, ono što je afro house postao gubi svoju autentičnost i nestaje. Njegovi korijeni samo pokušavaju pristupiti house glazbi.”

Sa svakim pulsirajućim ritmom i naelektriziranom melodijom, ovaj revolucionarni zvuk utire put novoj eri glazbenog istraživanja i inovacija

Dok 3-step nastavlja osvajati publiku i redefinirati granice house glazbe, njegov utjecaj ne pokazuje znakove opadanja. Sa svakim pulsirajućim ritmom i naelektriziranom melodijom, ovaj revolucionarni zvuk utire put novoj eri glazbenog istraživanja i inovacija. Kao što Thakzin elokventno kaže, “Još jedno sjeme je posađeno”, označavajući početak transformativnog putovanja koje obećava oblikovati budućnost glazbe za generacije koje dolaze.

Zaključno, pojava 3-stepa najavljuje novu zoru u bogatoj glazbenoj ponudi Južne Afrike — spoj tradicije i inovacije, ritma i melodije, koji nadilazi granice i osvaja srca. Dok svjedočimo evoluciji ovog revolucionarnog pokreta, jedna stvar ostaje posve jasna: budućnost house glazbe nikada nije izgledala svjetlije.

sonus 2
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
promo clubs
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.