Skip to main content
  • 20.10.2024.

7 techno traka za meditaciju za dublju sesiju

Meditacija je moćan alat za smanjenje stresa, povećanje fokusa, poboljšanje općeg blagostanja i pomoć u postizanju različitih razina samootkrivanja.

Piše: 

Naslovna foto

Photo by Laura BC from Burst | Izvor: https://www.shopify.com/stock-photos/@laurabc

Postoje različite metode i sredstva za meditaciju, ali jedan od načina da poboljšate svoju praksu meditacije je uključivanje glazbe u vašu rutinu.

Photo by Laura BC from Burst

Dodavanje glazbe vašoj vježbi može vam pomoći voditi vaš um mirnim putem i pomoći u održavanju fokusa prateći ritam. Osobito techno glazba može biti odličan izbor za meditaciju jer često sadrži ponavljajuće ritmove i minimalističke melodije koje mogu pomoći u smirivanju uma i potaknuti meditativno stanje.

Meditacija je osobna praksa i važno je pronaći ono što vam najbolje odgovara. Dakle, u potrazi za pronalaženjem tog zen slatkog mjesta, evo 7 najboljih techno produkcija na koje možete meditirati i vidjeti hoće li vam to pomoći da imate dublju, temeljitiju sesiju sa samim sobom.

KAS:ST – “Raining Day”

“Raining Day” KAS:ST-a, prekrasna je zvučna kulisa savršena da vas provede kroz zakutke i pukotine vašeg uma. Ravnomjerni ritam dobar je vodič koji vašem umu omogućuje da vas prati dok nastavljate disati i dopustite sebi da krenete na putovanje. Melodija je mirna i ohrabrujuća i sigurno će vas odvesti i na neko mirno mjesto.

Hamatsuki – “Still Searching”

“Still Searching” od Hamatsukija izvrsna je pjesma za meditaciju zbog svoje utješne, umirujuće i ambijentalne prirode. Pjesma počinje tihom melodijom klavira, koja daje miran i razmišljajući ton. Nježni ritmovi i melodija klavira stvaraju meditativnu atmosferu koja vam može pomoći da se opustite i usredotočite. Priroda pjesme stvara prostranu i umirujuću zvučnu kulisu koja vam može pomoći da utišate svoj um i usredotočite se na dah.

Dreemwax – “You Wouldn’t Understand”

“You Wouldn’t Understand” Dreemwaxa ima nježna, euforična svojstva koja će vam pomoći da se smirite. Njegova umirujuća priroda s nježnim ritmovima popraćenim suptilnim elektroničkim zvukovima stvara meditativnu atmosferu koja će vam pomoći da se opustite i usredotočite. Možda ćete shvatiti nakon što duboko uronite u sebe s ovom pjesmom u pozadini.

Dauwd – “Kolido”

“Kolido” Dauwda stvara hipnotički učinak koji vam može pomoći u usmjeravanju daha i fokusiranju uma. Minimalistički pristup ove pjesme omogućuje slušatelju da se usredotoči na glazbu i svoj dah bez ometanja. Korištenje ambijentalnih zvukova stvara impresivno i umirujuće okruženje koje vam može pomoći da se opustite i usredotočite na dah. Pjesma ima emocionalnu dubinu i osjećaj mira koji se može pokazati kao velika pomoć u pronalaženju vlastitog osjećaja mira.

Introversion – “Dystopia”

Umjetnik Introversion može vam pomoći pronaći vlastitu introvertnost meditirajući na pjesmu “Dystopia”. Ovo praćenje pulsirajućeg ritma i duboke atmosfere može vam pomoći da razmislite sami o sebi i izvučete se iz mentalne distopije u kojoj ste se možda našli prije sesije. Pjesma se povećava u intenzitetu i dodaje slojeve kako napreduje, što je, nadamo se, nešto što vaš um odražava dok nastavljate duboko i temeljito disati uz glazbu.

Moomin – “Time Circle”

Moominova pjesma “Time Circle” će vas natjerati da uđete u vlastiti vremenski krug unutar vašeg uma ako ga obučete i počnete disati. Ima ponavljajući i melodični ritam koji vam može pomoći da se usredotočite i ima prekrasan instrumentalni prekid koji će potaknuti spokoj i mir. Staza ima prostran i minimalistički pristup koji će vam sigurno pomoći da se opustite i razmislite.

Fejká – “Twilight”

Fejká-in “Twilight” je prekrasna pjesma uz koju možete meditirati. Glazbeno putovanje će samo poboljšati putovanje na koje idete svojim mislima. Nježan je, umirujući i ima dirljive vokale koji će vas uljuljkati u opuštanje dok ne pronađete mir u sebi.

Općenito, techno glazba može biti odličan izbor za meditaciju budući da ima stabilan, pulsirajući ritam koji vam može pomoći u usmjeravanju daha i fokusiranju uma. Uključuje duboke, atmosferične zvukove koji mogu stvoriti umirujuće, meditativno okruženje. Zapamtite, uvijek je najbolje koristiti slušalice kada meditirate uz glazbu i pokušajte pronaći mirno mjesto gdje vas nitko neće ometati. Bilo da ste početnik ili iskusan meditant, uključivanje ovih techno pjesama u vašu praksu može vam pomoći da poboljšate svoje iskustvo i produbite vezu sa samim sobom, prenosi portal Six Am.

halloween boog desk
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.