Skip to main content
  • 22.07.2024.

Andrea Ljekaj potpisuje četvrto izdanje za vlastiti label Atje, najavljujući tako novi album

Najnovije izdanje Andrea Ljekaja, osnivača Atje etikete nudi refleksiju glazbe kao sredstva izlaza iz svakodnevnice i terapije kroz teške životne periode, ujedno najavljujući i nadolazeći album na kojem će se naći i pjesme s ovog izdanja.

Piše: 

Naslovna foto

Isidora Menenćanin

Otvarajući s “Febrom”, Ljekaj je uspio uhvatiti stanje preplavljenosti i tromosti kroz tople basove koji polako kulminiraju u emotivnom vrhuncu. Saturirani pulsirajući ritam i crispy zvukovi iz pozadine stvaraju balansirajući kontrast, evocirajući filmsku asocijaciju poput zvona željezničkog perona ili oporih trenutaka u sparnoj, radnoj atmosferi. “Febra” je sjajan slow burner s masnim zvukom koji stvara jedinstvenu napetost i duboko zadovoljstvo.

Foto Isidora Menenćanin

Nasuprot tome, “Terapiya” donosi ritmični osjećaj obnove i povratka u normalno stanje. Pjesma je prožeta energijom i životom, s ludim ritmom i prostranim synth sekvencama koje stvaraju bogatu i dinamičnu zvučnu paletu. Neočekivani ulazak klavira, poput zračnog vihora usred vrelog ljetnog dana, dodaje element iznenađenja, obogaćujući kompoziciju i ističući Ljekajevu kreativnost.

Andrea Ljekaj eksperimentira s dubokom atmosferom, toplim basovima i bubnjevima te razvedenim synth uzorcima, stvarajući jedinstvenu fuziju žanrova poput trip hopa, jazza, electronice, dubstepa i housea. Fokusiran na bubnjeve i bas, njegova produkcija donosi spontane momente s nasumičnim zvucima koji obogaćuju kompozicije. Ovo izdanje ne samo da nudi glazbeno iskustvo, već i priča osobnu priču, pružajući slušatelju emocionalno i terapeutsko putovanje kroz glazbu. Kao četvrto izdanje na Atje labelu, “Terapiya” nastavlja Ljekajevu eksperimentalnu glazbenu viziju, potvrđujući prepoznavanje kroz nagrade i nominacije dosadašnjih izdanja.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.