Skip to main content
  • 25.07.2024.

Commissar Lag i Đomla predstavljaju novo izdanje „Zvezde Štranda“

U rujnu prošle godine, Commissar Lag je pokrenuo svoju izdavačku kuću pod nazivom „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“ s ciljem da pruži platformu za objavljivanje raznovrsnih Lagovih projekata koji su godinama čekali da ugledaju svjetlost dana.

Piše: 

Promotor underground kulture, DJ i producent Commissar Lag, zajedno s reperom, producentom i beatmakerom Đomlom, kroz projekt Meki Gluteusi predstavlja novo, ljetno izdanje „Zvezde Štranda“, koje je objavljeno na Lagovom labelu „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“. Ovaj dinamični dvojac ponovo spaja old-school zvukove techna s repom, umotane u ghetto tech ruho – klupski pravac poznat po šaljivim tekstovima i visokom naboju energije.

Izdanje „Zvezde Štranda“ sadrži dvije upečatljive trake – „Gledaj Kako Pirkam“ predstavlja romantičnu priču u pokušaju o zbunjenom momku na plesnom podiju, dok „Zoki“ donosi priču o momku u godinama koji se našao među mladima u klubu.

Prateće video materijale potpisuje ekipa Activity Vision iz Južne Amerike, dok je omot izradio talentirani Nišlija Ilija Ristić. Mastering je povjeren Britancu Joe Farru. Međutim, srce ove međunarodne suradnje je Grbavica, srce Ujvideka.

Lag o novom izdanju kaže: „Ovo je polu kirurški zahvat, a polu flow-state proizvod. Ne znam za Đomlu, ali ja se tripujem da jurimo spoj pametnog i glupog. Ono što je najbitnije jest da nas raduju trake, a hoće li dalje naći publiku ili ne – to je prije svega na algoritmu, tako da ovom prilikom sve najbolje o Zuckerbergu i gušter-ljudima.“

U rujnu prošle godine, Commissar Lag je pokrenuo svoju izdavačku kuću pod nazivom „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“ s ciljem da pruži platformu za objavljivanje raznovrsnih Lagovih projekata koji su godinama čekali da ugledaju svjetlost dana. Ideja je bila stvoriti platformu koja će promovirati projekte namijenjene prije svega domaćoj publici. Ove trake odišu Lagovim prepoznatljivim, pomalo šaljivim tonom, ali i dalje donose ozbiljnu muzičku dubinu koja već godinama vlada plesnim podijima kako u regionu, tako i šire. Prvo izdanje na etiketi bilo je „Metabolidizam“, a sljedeće je bila obrada „Tehno Vjeverica“ splitskog repera Žuvija.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.