Skip to main content
  • alt
  • 12.02.2015.

Deepholic Podcast 002: Eren Erdol

Deepholičari još nisu krenuli na odvikavanje od ljubavi spram novog i svježeg zvuka i Klubska nema nikakvu namjeru raditi intervenciju već smo sjeli, nazdravili životu i deepholizrali se s njima.

 
Nedavno najavljena fenomenozna suradnja već je urodila prvim plodovima pa ako ste propustili rundu 1 i njemačkog entuzijasta čvrsto usidrenog u Jeudi recordsu, Montea, ušnu školjku usmjerite ovdje, a ovog divnog četvrtka vodimo vas na novo glazbeno putovanje.
 
Noge, uši i srca slijedile su rutu uz pomoć karte beata sve do Istambula, gdje nas je otvorenih ruku istočnjačkom ljubaznosti dočekao glazbeni opus Erena Erdola.

alt

 
S zvukom slatkim poput rahat lokuma turski producent krenuo je u istraživanje glazbe u krhkoj dobi od 8 godina, kada su u njegov mali maštoviti svijet klinca s velikim sjajnim začuđenim očima uletjele dikromatske boje magičnih crno bijelih tipki. Udaranje batića po strunama uskoro je zamijenila potreba za intenzivnom hipnotičkom emocijom koju ništa ne prenosi tako dobro kao bubanj. Ritam pokreće svijet i s tom sviješću Erol je kao bubnjar prešao čitavu Tursku da bi naposlijetku koncentrično širio svoj krug i na Pariz, Amsterdam…
 
Od 2009. njegova zvučna opruga dobiva još jednu zavojnicu okretanjem spram vrućeg sveprožimajućeg jazza i 2011. scena Istambula postaje bogatija za jedan EP naziva "Late Night Dreams" na koji je uvrstio i Melis Guven kao glavnu žensku vokalnu dionicu. Surađivao je i s fantastičnim audio inžinjerom Charlesom Stellom i umjetnicima poput Wax Poetic Roland Schwarza i remixao s ekipom poput Parova Stelara i Kaana Düzarata.
{youtube}aX92ksMgJjw{/youtube}
 
Erdol je ujedno i vlasnik i glavni producent labela koji ime dijeli sa tisućljetnim gradom uklesanim u stijeni, Petra Digital, i njegovo posljednje, Transparent Beauty EP, izdanje procurilo je također iz ovih čvrstih glazbenih zidina. Otplovi na emociji fantastičnog housea hipnotičkog beata i gotovo mantričnih vokala. Deepholic i Scena vas pozdravljaju do nove šetnje zvukom i samo kao hint: sići ćemo s planete i prošetati drugim stelarnim tijelom. Enjoy!

 

 

► DEEPHOLIC 002 │ EREN ERDOL by Deepholic on Mixcloud

 
umek desk
fscope umek
Vezani članci
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.