Skip to main content
  • 18.09.2024.

Kruder & Dorfmeister slave 25 godina revolucionarnog izdanja “The K&D Sessions”

Prvobitno objavljen na Studio !K7 Recordsu 1998. godine, revolucionarno izdanje Petera Krudera i Richarda Dorfmeistera, ‘The K&D Sessions’, postavilo je nove standarde za ono što se može postići u kompilaciji – prodavši više od milijun primjeraka.

Piše: 

Naslovna foto

Udo Titz

The K&D Sessions‘ sada slavi svoju značajnu 25. obljetnicu uz ograničeno izdanje u obliku 6LP / 3CD box seta, masteriranog i cutanog od strane LA legende Bernieja Grundmana, koje uključuje kolekcionarsku knjižicu od 40 stranica sa dosad neviđenim fotografijama i arhivskim bilješkama iz tog vremena.

Kruder & Dorfmeister također planiraju vrlo posebnu “K&D Sessions Live” turneju za 2025. godinu, koja će obuhvatiti mnoge prestižne dvorane i ključne europske gradove, ali prije toga mora moraju dovršiti turneju povodom 30 godina. U sklopu proslave tog velikog jubileja u četvrtak 14. studenog, stižu u Zagreb i penju se za pozornicu velike dvorane Boogalooa. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

foto: Udo Titz

Povremeno se pojavi album koji naizgled uhvati duh vremena. ‘The K&D Sessions‘ bio je jedan od njih. Krajem 1990-ih, nijedan afterparty, pušačka seansa ili ležerna nedjeljna popodneva nisu bila potpuna bez Krudera & Dorfmeistera koji bi odzvanjali iz Bang & Olufsena. Majstori atmosfere, alkemičari koji sintetiziraju neotkrivene emocionalne ravni iz već postojećeg materijala, izvlačeći samo esencijalne elemente. K&D su poznati po tome što koriste samo vokalne dionice iz glazbe koju remiksiraju, stvarajući potpuno nove aranžmane oko tih dijelova originalnog materijala.

Na svim remiksovima bilo nam je izuzetno važno koristiti samo vokale.” naglašava Peter te dodaje “Nikada nismo koristili ništa od originalnih pjesama osim toga. Napisali smo potpuno novu pjesmu oko tih vokala. Zato također osjećamo da je ovaj album više naš nego remiks album.

U vrijeme kada su remikseri postajali cjenjeniji od originalnih umjetnika čija su djela obrađivali – ‘The K&D Sessions‘ je bio monumentalan.

foto: Udo Titz

Na 6. LP-u nalazi se njihov legendarni, 11-minutni sjajni remiks Madonnine pjesme “Nothing Really Matters“. Također uključuje powercut xix Petera Krudera za “Heroes Roni Sizea i K&D-ov remiks pjesme U.F.O. – “L.O.V.E.“. Osim toga, tu su dvije cerebralne alternativne verzije pjesama Lewisa Taylora, od kojih je jedna potpuno dub verzija, a druga koristi vokalnu liniju za ovaj prekrasni dragulj “Lucky“, kao i poseban remiks pjesme “SpeechlessCount Basica. Ove pjesme su bile stalni dio K&D setova i sada zauzimaju zasluženo mjesto “The Sessions“.

Kruder & Dorfmeister: The K&D Sessions (25th Anniversary Boxset Edition) izlazi 25. listopada i već je dostupan za prednarudžbu.

pvd desk
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.