Skip to main content
  • 13.08.2024.

Le Chocolat Noir i Involucija izdaju EP “Želja Mašta Strah” na cijenjenoj berlinskoj etiketi

Stiže treći val balkan body musica!

Piše: 

Le Chocolat Noir i Involucija će izdati EP Želja Mašta Strah” na cijenjenoj berlinskoj etiketi Aufnahme + Wiedergabe.

Želja Mašta Strah” dolazi u skladu s politikom benda, a to je da vokali budu na “našem jeziku”, dok sama glazba je u skladu s balkan body music žanrom kojeg Involucija miješa s elementima metala i techna.

Novo izdanje Involucije s četiri trake “Molitva tvojoj sjeni“, “Mit i iluzija“, “naša žudnja” i “Molitva mojoj sjeni” će u cijelosti biti objavljeno 6. rujna. Do slućbenog izlaska “Želja Mašta Strah” imamo prilike poslušati premijernu traku s EP-ja “Mit i iluzija“.

Involucija je stalna eksperimentalna suradnja umjetnika iz zemalja bivše Jugoslavije. Naziv projekta proizlazi iz metafore za neprestano zapetljanu dubinu naše situacije – svijet se raspada, a zatim se ponovno organizira pomoću neočekivanih i ponekad uznemirujućih veza.

Publici su se predstavili još 2023. godine s EP-jem “Crna Formula” na kojem su također surađivali s Le Chocolat Noirom, a u svom umjetničkom djelovanju Involucija je surađivala i sa Zarkoffom, Sixth June i drugima.

foto: Involucija live at Intergalactic FM Festival 2024.

pvd desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.