Skip to main content
  • 30.09.2024.

Poslušajte pustinjski spoj elektroničke i klasične glazbe snimljen na Burning Manu

Izvedba koja spaja dva glazbena svijeta u nesvakidašnjem ambijentu se odvila na poznatom umjetničkom automobilu Mayan Warrior.

Piše: 

Naslovna foto

@arturo.gomz

U srpnju 2022. godine, Meir Briskman došao je Miti Gamiju s idejom stvaranja i produkcije simfonijskog seta s orkestrom. Nakon što su show izvodili na turneji s profesionalnim orkestrom, dvojac je odlučio donijeti spoj elektroničke i klasične glazbe na Burning Man.

foto: @arturo.gomz

Ovaj ambiciozni projekt zahtijevao je bezbroj sati koordinacije kako bi se ostvario u jedinstvenom okruženju pustinje Nevade. Orkestar je okupljen nakon što su Briskman i Gami objavila poziv glazbenicima, na koji se prijavilo 123 osobe, a na kraju je 37 od njih odabrano za izvedbu.

Naša potraga za klasično obrazovanim glazbenicima koji su išli na Burning Man započela je objavom na našim Instagram pričama. Poruka se brzo proširila i dobili smo ogroman broj odgovora. Unatoč ograničenom vremenu za probe, prihvatili smo izazov i pretvorili naš san u čarobnu stvarnost, pružajući složenu izvedbu koja je tekla bez napora.” prepričava Briskman te dodaje da je za pripremu ovog jedinstvenog nastupa trebalo “3 godine rada, 1467 telefonskih poziva, 4356 e-mailova i 5942 WhatsApp poruka.

Nadamo se da ćete uživati gledajući izvedbu koliko smo i mi uživali stvarajući je.” poručili su Meir Briskman i Miti Gami prilikom objave snimke seta na YouTubeu.

Jednosatna i petnaestominutna izvedba dogodila se sredinom tjedna na Burning Manu na poznatom umjetničkom automobilu Mayan Warrior, čija je nova verzija debitirala na događaju ove godine nakon što je original uništen u požaru u travnju 2023.

Osim ovog spektakularnog seta, ekipa iza Mayan Warriora je nedavno objavila i iščekivani set Rüfüs Du Sola snimljen također ovog ljeta na Burning Manu.

pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.